Web bottleshock1 1 Web bottleshock1 1 Web bottleshock1 1 Web bottleshock1 1

Bottle Shock

  • 110 min
  • USA
  • Kulinarisk kino
Kulinariskbottleshock1
Web bottleshock1 1

Se Alan Rickman i rollen som en britisk vinoppkjøper som i 1976 sjokkerte en hel vinverden med å introdusere californisk rødvin på en blindtest i Paris. Les mer

The Judgement of Paris den 24. mai 1976 har gått inn i historiebøkene som en elsket og hatet begivenhet. Stag’s Leap og Chateau Montelena fra Napa Valley i USA slo de beste vinene fra Frankrike i en blindsmaking gjennomført av de fremste franske vinkjennerne. En skandale for fransk vin og et gjennombrudd for amerikansk vinproduksjon.

I Bottle Shock spiller Alan Rickman rollen som Steven Spurrier, som introduserer amerikansk vin på en blindtest i Paris.

Arrangementet er en del av Kulinarisk kino, en programserie fra Kosmorama som setter matkultur i fokus og kombinerer smaksopplevelser med filmopplevelser. Vi inviterer til blindsmaking av to amerikanske og to franske viner, med lett kåseri av 4-ganger Norgesmester for vinkelnere Henrik Dahl Jahnsen i selveste Britannia Hall, før vi ruller ned lerretet og lar dere forsvinne inn i filmens og vinens besnærende univers med en unik visning av Bottle Shock.

Visninger

Kulinarisk:

Kulinarisk kino på Britannia Hall: Bottle Shock

12. mars 19:00 --- 22:00

Ekstra

Filmen er en del av kulinarisk kino, og vises i forbindelse med blindsmaking på Britannia Hall.

Informasjon

Originaltittel Bottle Shock
År 2008
Lengde 110 min
Land USA
Språk Engelsk
Manusforfatter Randall Miller
Tekst Norsk
Cast Alan Rickman, Chris Pine, Bill Pullman, Rachael Taylor
Goodfellas

Filmen er en del av programserien

Kulinarisk kino