Hva er Kosmorama?
Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival er byens og Midt-Norges største filmfestival. Festivalen arrangeres i uke 10. Fra mandag til og med søndag presenterer vi et mangfoldig program med håndplukket film fra hele verden på Prinsen Kinosenter. I tillegg vil det også være filmquiz, sosiale arrangement, foredragsrekker, fester, samtaler om film og mer. Vi deler dessuten ut filmbransjens egen filmpris: Kanonprisen, det nærmeste du kommer Oscar i Norge!

Når slippes programmet?
Programmet for 2020 finner du her! Programmet for neste års festival vil komme noen uker før festivalen avholdes.

Kan jeg kjøpe mat på Prinsen Kinosenter?
Ja! Under årets festival har vi et helt eget serveringssted i foajeen, drevet av de flinke folka på Cafe Ni Muser. Her blir det mulig å få tak i lunsj, bakst, varmmat, og drikke.

Her er det også mulig å kjøpe drikke som kan tas med inn i Sal 2 på kinosenteret fra og med torsdag til og med søndag etter klokken 18.

Hva er aldersgrensen på festivalen?
Kosmorama har generell aldersgrense 15 år. Les mer om aldersgrenser her.

Hvor finner jeg åpningstidene til infoskranken?

Åpningstidene for 2020:

Tirsdag 25. februar til fredag 28. februar: kl. 15:00 – 20:00

Lørdag 29. februar og søndag 1. mars: kl. 12:15 – 18:00

Mandag 2. mars til søndag 8. mars: fra kl. 09:15 til start av dagens siste filmvisning.

Hvordan kan jeg delta?
Den enkleste måten er å finne en film i programmet du ønsker å se og kjøpe en billett, enten her på nettsidene eller i billettlukene på Trondheim Kino – akkurat som til en vanlig kinoforestilling. Hvis du ønsker å se flere filmer og delta på andre arrangementer under festivaluka, så kan det lønne seg å kjøpe klippekort eller festivalpass.

Hvor kjøper jeg billetter?
Du kan kjøpe festivalpass til Kosmorama 2020 HER. Du kan kjøpe enkeltbilletter til visninger via programsidene våre, på nettsidene til Trondheim Kino, og i utsalgsstedene til Trondheim Kino. Klippekort kan kun kjøpes digitalt.

Jeg har kjøpt festivalpass. Hvordan kan jeg ta ut billetter?
Når du kjøper festivalpass, mottar du med én gang en mail med en kode fra Hoopla. Dette er ikke den du skal ta i bruk for å ta ut billetter. En liten stund etter kjøp av festivalpass, sendes en ny mail til din oppgitte e-postadresse – her finner du din Kosmoklubb-kode. Denne skal du fylle inn i kodefeltet ved billettkjøp på en av festivalens visninger.

Når må jeg møte opp til visningen jeg har kjøpt billetter til?
På utsolgte visninger vil ledige plasser i salen selges på nytt som «rush tickets». Hvis du ikke er på plass ved annonsert visningstidspunkt, kan du risikere å miste plassen din. Kjøpte billetter refunderes ikke.

Hva er rush tickets?
Når en forestilling er utsolgt vil det ved ledig kapasitet legges ut rush tickets. For å skaffe deg en slik billett må du henvende deg til billettskranken på Prinsen Kinosenter. Det er en egen kø for rush tickets.

Hva er klippekort?
Klippekort gir deg mulighet til å se fem filmer for prisen av fire, og koster 440 kroner. Klippekort gjelder alle ordinære visninger på Prinsen Kinosenter i festivalperioden. Fra og med 2020 selges de kun digitalt. Klippekortene er, i motsetning til festivalpass, ikke personlig. Det betyr at de kan deles mellom flere mennesker. Klippekort finner du her.

Hvilke filmer bør jeg se?
Filmene er delt inn i kategorier for å gjøre det lettere for deg å navigere gjennom programmet. Les mer om kategoriene og filmerne på våre programsider.

Hva er Kosmocrew?
Kosmocrew er vår gjeng med frivillige festivalmedarbeidere. Som medlem av Kosmocrew får du et festivalpass som gir deg tilgang til å se så mye film du vil under festivalen. Du er også invitert til egen førpremiere kun for frivillige og selvsagt deltar du på vår avslutningsfest! Vi søker deg som ønsker å bidra til at Kosmorama filmfestival blir fantastisk. Les mer her!

Hvordan møter jeg andre festivalpublikummere?
Prinsen Kinosenter er den naturlige plassen å møtes! Kinolokalene vil være litt som ethvert festivalområde, og mellom filmvisningene kan du slappe av i foajeen med en matbit eller noe å drikke blant andre festivalgjengere. I tillegg tar Kosmorama i bruk flere flotte lokaler rundt i byen hvor det garantert vil være andre festivalgjengere i uke 10, for eksempel Lokal Bar – Scene – Klubb, Cafe Ni Muser, Alma’s og Comfort Park Hotel.

Privacy/cookies

Subscribe to our Newsletter

nei, takk