F 1 the club of angels a0293822dd F 1 the club of angels a0293822dd F 1 the club of angels a0293822dd F 1 the club of angels a0293822dd F 1 the club of angels a0293822dd F 1 the club of angels a0293822dd

Kulinarisk kino på digital festival: Oppskrifter og videoer

Vi kan ikke samles rundt matbordet, men vi håper oppskriftsvideoer kan være en gøyal erstatning mens vi venter på neste runde med kulinarisk kino!

Kulinarisk kino er en av de store satsingsområdene til Kosmorama. Vi mener mat og film er to av de beste tingene denne verdenen har å by på, og at det også er en uslåelig kombo. Under en normal festival ville vi ha invitert til arrangementer som kombinerer filmvisning med matopplevelser, enten i kinosal eller i noen av de flotte restaurantene Trondheim har. Ettersom Kosmorama 2021 er en heldigital festival, blir dette ikke noe av. De planlagte kulinariske arrangementene våre har blitt utsatt.

Mens vi venter på muligheten til å samles for å se film og spise mat sammen igjen, håper vi at en digital substitutt kan være plaster på såret. Filmen The Club of Angels handler om et vennelag som samles til fantastiske måltider. Shiva Baby er en komedie om et sosialt ukomfortabelt møte på en shiva, hvor koldtbordet spiller en sentral rolle. Vi har forslag til hva som kan stå på menyen når du skal se disse to filmene:

The Club of Angels: Marqise de chocolate

Skap en kulinarisk opplevelse hjemme ved å lage Marqise de chocolate fra filmen Club of Angels! Selv om det kanskje ikke går så bra med karakterene når de spiser i denne filmen, så er det ikke noe tvil om at maten som serveres er verdt å gi et forsøk. Brasilianske Fernanda gir oss en smakebit av Brasil mens hun viser hvordan lage denne deilige desserten. Videoen ligger som ekstramateriale under visningen av The Club of Angels på Kosmorama Digital. Du må leie The Club of Angels for å få sett den.

Les mer om The Club of Angels og se filmen og oppskriftsvideoen her!

Shiva Baby: Jødisk flettebrød og hurtigsyltet rødløk

I Shiva Baby drar hovedpersonen på en shiva, en jødisk begravelsestilstelning, hvor hun møter sin sugar daddy. Man kan ikke akkurat si at maten står i hovedfokus i denne filmen, men vi tror opplevelsen løftes ved at man spiser mat som passer filmens setting! Maten er viktig i en shiva, og i denne artikkelen deler kokebokforfatter Monica Csango oppskrift på to ulike tilbehør: flettebrødet challe og hurtigsyltet rødløk som passer perfekt til challe eller bagel.

Vi har også vært så heldig å også få en video fra Csango som gir merverdi til Shiva Baby: Med utgangspunkt i hennes jødiske tro får vi et innblikk i hva en shiva er, og hvilke tradisjoner som følges. Maten står i fokus og en bagel med kremost og røkt laks er et must. Videoen fra Csango ligger som ekstramateriale under Shiva Baby på Kosmorama Digital. Du må leie Shiva Baby for å få sett den.

Les mer om Shiva Baby og se filmen og videoen fra Csango her!

Les mer om filmene her:

Mer mat på hjemmefestival: Take-away fra Alma's og popkornlevering!

Hva med å unne seg take-away en dag eller to? I anledning Kosmorama 2021 byr restauranten Alma’s på en ny og spennende meny med filminspirert mat hele uka, og Wolt leverer! Skap festivalstemning i egen stue under Kosmorama med pizza inspirert av filmens verden. Hva med for eksempel «I'm gonna make him an offer he can't refuse»-spicy chorizo, eller «My precious» med sopp og skinke? Se Alma's fulle utvalg i Wolt-appen!

Husk også at du kan få kinopopkorn levert på døra av Kosmorama! For bare 149 kroner leverer Kosmorama en stor popkorn-meny fra Trondheim Kino bestående av et stort beger popkorn, to valgfri brus og to Stratos. Sånt blir det kinomagi i stua av!

Popkornhjemlevering kopi

Aktuelt