Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219 Torleif Kvinnesland Kosmorama TKV1219

Kanonprisen avlyses

Det er med tungt hjerte vi må meddele at vår årlige feiring av den norske filmbransjen ikke vil finne sted i 2021.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival har siden starten i 2005 vært vertskap for Kanonprisen. Utdelingen omfatter flere fagkategorier og feirer filmåret som har gått. I 2021 ser Kosmorama seg dessverre nødt til å avlyse arrangementet på grunn av Covid-19-situasjonen.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival går av stabelen fra 8. -14. mars 2021. I år har festivalen avlyst alle større sosiale arrangementer på grunn av de gjeldende smittevernsreglene.

Kanonprisen er et arrangement som samler bransje fra hele landet. Med de restriksjonene og anbefalingene som foreligger er er det ikke mulig å ha mange tilreisende og gjennomføre et så stort arrangement. Kosmorama har vurdert en digital utgave av Kanonprisen men kommet fram til at dette ikke er et aktuelt alternativ fordi den sosiale rammen er en så stor del av konseptet.

En digital gjennomføring ville også være kostnads - og tidkrevende, og i et år med begrensede ressurser og svært usikre rammer har ikke Kosmorama hatt kapasitet til en gjennomføring på det nivået festivalen ville ønsket.

Edith Carlmar-prisen skal deles ut

Kosmorama opplever det som leit å ikke kunne gjennomføre Kanonprisen som en feiring av det norske filmåret 2020, men håper å komme sterkere tilbake!

Edith Carlmar-prisen vil bli delt ut og vinneren blir offentliggjort på festivalens første dag, mandag 8. mars. Prisen skal gå til en kvinnelig filmarbeider som har vist integritet, nytenkning og vilje til å bryte grenser. Vinneren av Edith Carlmar-prisen får et stipend på 20.000 kroner og et trofé. Prisen deles ut med støtte fra Sparebank 1 SMN.

Tidligere vinnere av prisen er Žaklina Stojcevska, Margreth Olin, Maria Ekerhovd, Solveig Melkeraaen, Anne Sewitsky, Sara Johnsen, Iram Haq, Tuva Novotny og Andrea Bræin Hovig.
Årets jury har bestått av professor i filmvitenskap Anne Gjelsvik, rådgiver seksjon for kunst og kultur i Trøndelag fylkeskommune og filmviter Marit Bakken og regissør og produsent Line Klungtveit Johansen.


Årets festival blir fysisk og digital

Under årets Kosmorama vil det være filmvisninger på Prinsen kinosenter i tråd med reglene som gjelder for Trondheim Kino per i dag. I tillegg vil det være noen publikumsarrangement på andre arenaer i tråd med de smittevern-restriksjonene som gjelder på disse arenaene.

Kosmorama lanserer også for første gang en digital plattform slik at det er mulig for publikum å se film hjemmefra.

Kosmorama lanserer fullt program torsdag 18. februar.

Aktuelt