Kosmoportrett coverfoto3 Kosmoportrett coverfoto3 Kosmoportrett coverfoto3 Kosmoportrett coverfoto3 Kosmoportrett coverfoto3 Kosmoportrett coverfoto3

20 år med refleksjoner - et tilbakeblikk på Kosmoramas historie

I anledning Kosmoramas 20. utgave har vi samlet et knippe mennesker som alle har et forhold til festivalen. Sammen reflekterer vi over de siste 19 utgavene av Kosmorama, årets festival, og våre forhåpninger til årene som kommer.

Lite Portrett Reidun foto Hallvar Bugge Johnsen

Reidun Hansen

Reidun Hansen har vært festivalgjenger på Kosmorama i mange år og hatt mange unike filmopplevelser på festivalen. For noen år siden skrev hun også et innlegg i Ordet fritt hvor hun mente at de ansatte i Kosmorama burde bli nominerte til fredsprisen, og hennes utsagn varmet mangt et hjerte i Kosmorama-staben.

Uten alle og engasjerte festivalgjengerne som Reidun hadde det ikke vært noen Kosmorama, og vi setter utrolig stor pris på at hun stilte opp på intervju med oss for å dele sine festivalminner. Tusen takk til Reidun og alle andre som kommer og ser film på Kosmorama, vi sees på Prinsen kino mars!

Portrett Cecilie foto Hallvar Bugge Johnsenlow

Cecilie Andrea Maria Oterholm

Cecilie Andrea Maria Oterholm går inn i sitt 16 år som frivillig i Kosmorama. I 2012 vant hun prisen som årets frivillig. De sterkeste minnene hun har fra festivalen er fra filmer som er blitt vist i lignende omgivelser som de utspiller seg i. Noe som er med å skape en mer nærhet til filmen.

Uten de frivillige hadde det ikke blitt noen festival, og vi er utrolig glade for absolutt alle som bruker av fritiden sin til å stille opp. Fristen for å søke som frivillig er 15. februar, så du har fortsatt mulighet for å bli med på årets festival. Les mer og søk her


Portrett Carl Martin foto Hallvar Bugge Johnsen

Carl Martin Rosenkilde Faurby

Carl Martin Rosenkilde Faurby er daglig leder for Trøndelag Senter for samtidskunst. Han har tidligere samarbeidet med Kosmorama om åpningsfest på Kunsthall Trondheim, og sittet i festivalens styre. Sammen med oss har han tatt seg tid til å reflektere over film som kunst- og uttrykksform, og hvilken betydning film og filmfestival har for Trondheim som by.

Lite Portrett Melissa foto Hallvar Bugge Johnsen

Melissa Isaksen

Melissa Isaksen jobber som produsent i Kosmorama og står på i kulissene for at alt på filmfestivalen skjer som det skal, når det skal, hele året rundt. Uten henne hadde ikke Kosmorama vært den festivalen den er i dag. Melissa startet først som praktikant i Kosmorama for 7 år siden, og har vært involvert i de aller fleste avdelingene i festivalen før hun ble produsent.

Kosmorama portrett Reneé 1

Renée Fagerhøi

Reneé Fagerhøi har hatt et forhold til Kosmorama helt siden 2005, da hun ble kåret til Årets Kosmonaut. De siste årene har hun med sin restaurant Bula Bistro samarbeidet med Kosmorama om Kulinarisk kino, som setter matkultur i fokus og kombinerer smaksopplevelser med filmopplevelser.

I år samarbeider Kosmorama og Bula med visning av Coffee & Cigarettes på Prinsen kino, etterfulgt av middag på Bula. Arrangementet er nå utsolgt.

Sarah Føreland LOW

Sarah Føreland

Sarah Føreland har et nært forhold til Kosmorama, både som samarbeidspartner og festivalgjenger. For henne er film et pusterom i hverdagen, og Kosmorama en mulighet til å reise ut i verden, utfordre seg selv og få nye gode opplevelser.

Portrett Svein Inge foto Hallvar Bugge Johnsen

Svein Inge Sæther

Svein Inge Sæther har vært involvert i Kosmorama helt siden første utgave i 2005, blant annet som del av festivalråd, ansatt og tett samarbeidspartner. I de siste årene har han vært en solid samarbeidspartner som leder for Cinemateket i Trondheim.

I år samarbeider Kosmorama og Cinemateket nok en gang på programserien Retrospekt, hvor en serie klassiske filmer skal vises for å feire jubileumsutgaven av Kosmorama.

Aktuelt