Festpremiere: Blue Code of Silence

Spætt Film, Kosmorama, Midtnorsk Filmsenter og Trondheim Kino inviterer til trondheimspremiere på dokumentaren Blue Code of Silence, som forteller den sanne historien om New York-politiets mest forhatte varsler. Første visning torsdag 22. oktober klokken 18 ble raskt utsolgt, og vi har nå lagt ut en ekstravisning samme kveld klokken 18.15. Billetter finner du her!
Bob Leuci bidro til å stoppe en av de mest korrupte politienhetene i amerikansk historie – men hvem var egentlig Leuci? En helt, eller en som ville berge sitt eget skinn?
Regissør Magnus Skatvold har brukt de siste 6 årene på å dykke ned i korrupsjon og svik i 70-tallets New York. Blue Code of Silence gir et sjeldent innblikk i korrupsjonsmekanismene i NYPD – mekanismer som fremdeles utgjør et stort samfunnsmessig problem i USA.

Skatvold om filmen: Jeg er fascinert av de ulike oppfatningene av en og sammen mann. Hatet mot Leuci handler ikke om korrupsjonen han tok del i selv, men om sviket mot sine kollegaer da han snudde. Dette paradokset har hele veien har vært kjernespørsmålet i dette prosjektet, hvorfor hater selv lovlydige politimenn de som varsler?

Etter filmen blir det panel med filmskapere + gjester. Det er begrenset antall plasser, så det kan lønne seg å være tidlig ute med å bestille billetter!
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk