Et møte med Andrea Bræin Hovig – Edith Carlmar-samtalen

Onsdag 4. november klokken 18 inviterer Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival publikum, studenter og andre interesserte til filmvisning og et møte med skuespiller og vinner av årets Edith Carlmar-pris Andrea Bræin Hovig i samtale med professor i filmvitenskap ved NTNU og mangeårig medlem av Edith Carlmar-juryen, Anne Gjelsvik.

Andrea Bræin Hovig er en av Norges fremste skuespillere på film, tv og teaterscenen. I 2019 hadde hun ledende roller i tre av de største norske filmene dette året: (Håp, Barn og Disco), en bragd som sikret henne Kanonprisen for beste kvinnelige hovedrolle og Amanda-prisen for beste kvinnelige skuespiller. Hun ble i tillegg tildelt Edith Carlmar-prisen i 2020, en pris som skal gå til en kvinnelig filmarbeidere som har vist integritet, nytenkning og vilje til å bryte grenser.

I denne samtalen får vi et innblikk i hennes kunstnerskap og hennes tanker rundt film. Samtalen vil vare i ca. 45 minutter og etterfølges av visning av filmen Lyset fra sjokoladefabrikken.

Et svært begrenset antall billetter er tilgjengelig her!

LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN (Dag Johan Haugerud, 2020):

I Lyset fra sjokoladefabrikken møtes Ingrid (spilt av Andrea Bræin Hovig) og venninnegjengen for å forfatte en sang til en felles venninne som skal gifte seg. Ingen vil egentlig ta ansvar for låtskriveprosjektet, og Ingrid selv er mest opptatt av hvorvidt hun har ansvar for å ha forårsaket sin mors død. På sedvanlig vis byr regissør Dag Johan Haugerud i denne nokså korte langfilmen på gnistrende karakterskildringer og dialog som dreier seg rundt alvorlige tema uten at humoren noen gang er langt unna.

EDITH CARLMAR-PRISEN:

Edith Carlmar var Norges første kvinnelige filmregissør. Hun står bak filmer som Ung flukt (1959), Fjols til fjells (1957) og Døden er et kjærtegn (1949).

Edith Carlmar-prisen skal gå til kvinnelige filmarbeidere som har vist integritet, nytenkning og vilje til å bryte grenser. Edith Carlmar-prisen ble tidligere delt ut av Femmina filmfestival i Verdal. Da filmfestivalen ble avviklet i 2017, tok Kosmorama over stafettpinnen.

Vinneren av Edith Carlmar-prisen får et stipend på 20.000 kroner tildelt av SpareBank1 SMN og et trofé. Tidligere vinnere av prisen er blant annet Tuva Novotny, Iram Haq, Sara Johnsen og Anne Sewitsky.

Arrangementet er støttet av Sparebank1 SMN og Trøndelag fylkeskommune.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk