Utekino i bakgården: Få en smakebit på musikkfilm-programmet

Under årets Kulturnatt Trondheim har Kosmorama filmfestival gleden av å invitere til utekino i musikkens tegn! Fredag 18. september inntar vi bakgården på Cafe Ni Muser og viser to ulike dokumentarer om toneangivende musikere innenfor  reggae, soul og funk. Felles for filmene er at de gir musikkhistoriske tilbakeblikk og bekjentskap til fascinerende musikere som har satt sitt preg på ettertiden. Og at de er akkompagnert med fantastisk musikk, selvsagt!

Under Kosmorama 2020 viste vi et eget program bestående av musikkdokumentarer, og samtlige visninger ble utsolgt. Vi er veldig glade for å se at folk i Trondheim deler vår lidenskap for god musikk på film. Denne kvelden på Kulturnatt byr vi på en smakebit av vårt musikkfilm-program bestående av to favoritter fra årets festival og én nyoppdaget skatt: Inna De Yard og White Riot.

Filmvisningene er gratis og åpne for alle. Følg Facebook-arrangementet for oppdateringer frem mot arrangementet.

Obs: Tidligere inngikk filmen Everything: The Real Thing Story i utekinoprogrammet. Denne er blitt erstattet av filmen White Riot.

SMITTEVERN

Arrangementet overholder alle retningslinjer for smittevern. Det vil være en kapasitet på maks 150 på hver visning og enmetersregelen skal praktiseres. Vi setter opp stoler og bord for å sikre at publikum holder avstand til hverandre. Alle som har symptomer på luftveisinfeksjon bes holde seg hjemme.

Det blir mulighet for kjøp av mat og drikke innenfor gjeldende regler.

Inngangen er fra siden av bygget, hvor man blir møtt med antibac og registrering. Innslipp starter et kvarter før filmstart.

INNA DE YARD (2019) – VISES KL. 19.00

Inna de Yard føyer seg inn i rekken av nostalgiske tilbakeblikk til de gode åra på 60- og 70-tallet, fortsatt ansett som gullalderen for jamaicansk populærmusikk. Inna de Yard følger supergruppa ved samme navn bestående av toneangivende navn innenfor reggae-sjangeren som Ken Boothe, Cedric Myton, Winston McAnuff og Kiddus I. I 2017 spilte de inn et akustisk album sammen med et knippe musikere fra den nyere generasjonen reggae-musikere. Dokumentaren er tredelt: Vi følger de ulike artistene i deres daglige liv i hjemlandet, vi følger innspillingen av albumet og vi får se konsertklipp fra bandets påfølgende turné i Europa. Filmanmeldere kaller denne dokumentaren for den jamaicanske versjonen av Buena Vista Social Club (1999).

WHITE RIOT (2019) – VISES KL. 21.00

En voksende misnøye mot immigranter og rasistiske uttalelser fra noen av de største navnene innenfor rocken (blant annet Eric Clapton og David Bowie) var noe av bakgrunnen for grunnleggelsen av Rock Against Racism (RAR). RAR oppsto på 70-tallet som en kulturell bevegelse som tok avstand fra fascisme og rasisme gjennom rock og punk, og resulterte blant annet i at om lag 100 000 mennesker marsjerte til Victoria Park og samlet seg for en konsert med The Clash og en rekke andre navn.

White Riot tar for seg hvordan den gryende rasismen i datidens England var internalisert i popkulturen, og gir et fascinerende innblikk i både den historisk perioden og en den kulturelle bevegelse som oppsto i protest. Selv om dette først og fremst er en film om aktivisme og musikk på 70-tallet, er den skremmende treffende og aktuell også i dag.

 

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk