Premiere: Trondheim på film del 3

Trondheim på film er humørfylte tilbakeblikk. Hvordan tenkte vi om oss selv og verden i 1950 og i 1970? Hva var vi opptatt av, og hva mente bestemor om nedbygging av trikkelinjene?

Serien stimulerer til samtaler om byen, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal. Hvordan vil vi at byen skal se ut?

De to første delene av prosjektet hadde premiere på Kosmorama i 2019 og 2020. Nå er det endelig klart for siste del!

Mandag 21. september inviterer Trondheim Kino og Kosmorama til premiere på tredje del av filmserien Trondheim på film. Den består av fire filmer som varer i totalt én time. Produsent Dag Hoel og Kosmorama-direktør Silje Engeness vil introdusere visningen og fortelle om det spennende prosjektet.

Billetter finner du her!

Filmene som er samlet i del 3 er:

Nu klinger (1946) (20 min.) Nu klinger er en velprodusert film fa da studentene kom tilbake til Trondheim etter at verdenskrigen var over. Den henter tittel fra en gammel studentersang, og er en hilsen til Norges Tekniske Høiskole og til studenterlivet med Samfundet i sentrum.

Hvit by (ca.1952) (16 min.) Trondheims kinosjef på 40- og 50tallet, Lyder Selvig, produserte flere patriotiske filmer for å bidra til folkeopplysning om Trondheim og kvalitetene byen tilbyr sine borgere.

Hvit by forteller om hvordan byen tar seg ut vinterstid og om virksomheter i byen på 50-tallet.

Signingen i Nidarosdomen (1958) (10 min.) Kong Olav ble signet i Nidarosdomen den 22. juli 1958. Filmen en en flott fargefilm som gir et bilde av høytiden som preget byen og seremonien.

Cicignons byplan (1981) (12 min.)

Da Trondheim feiret 300-års jubileet for Cicignons byplan, ble det laget en film om planen og betydningen den har fått for byen. Den inneholder dramatiseringer av hvordan planen ble til, og viser hvordan planen ennå preger byen.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk