Festivalfilmer på kino i høst

Disse filmene fra Kosmorama 2020 kommer på kino i høst

Årets festival var proppet full av fantastiske filmer som fortjente å bli vist på stort lerret. Men det er vanskelig og egentlig ganske umulig å rekke gjennom alle 70-80 titlene som vises i festivaluka. Derfor er det så bra at publikum nå får en ny sjanse til å få med seg flere av favorittene fra festivalen!

Alle disse filmene er å se på Trondheim Kino – og andre kinoer landet rundt – denne høsten. Billetter og visingstidspunkter finner du på kinoens nettside eller i appen når premieren nærmer seg.

God filmhøst!

Oss to

På kino fra 28. august.

Nina og Madeleine er to pensjonerte kvinner som har naboleiligheter i ei blokk. De har også også vært kjærester i flere tiår, og de to leilighetene er i praksis én stor. Madeleine har alltid ville holdt forholdet skjult for familien, men lover at hun skal være ærlig med dem når tiden er inne. Før hun rekker å si noe til dem, får hun slag og mister evnen til å snakke. Den doble leiligheten blir brått om til to separate etter at en hjelpepleier flytter inn for å passe på Madeleine, og de to kvinnenes liv og samliv endevendes.

Collini Case

På kino fra 25. september.

Collini Case er basert på en tysk suksessromanen ved samme navn, skrevet av den tidligere advokaten Ferdinand von Schirach som ønsket å ta et oppgjør med sin bestefars fortid som leder av Hitlerjugend.

En nyutdannet advokat får i sin første rettssak oppgaven å forsvare en drapsmann som ble funnet stående over liket til fornærmede med drapsvåpenet i handa. Saken ser ut til å være opplagt, men den tiltalte mangler tilsynelatende noen form for motiv. Hvorfor skal en eldre mann som ikke har noe tidligere rulleblad og tilsynelatende ingen kjennskap til offeret plutselig ha gjort dette? Collini Case er en annerledes vri på rettsdramaet, der det fra start er åpenbart at gjerningsmannen er skyldig, og advokatens bevisjakt handler om å finne motiv for drapet. Underveis avdekker advokaten store svakheter i det tyske rettssystemet og en konspirasjon som strekker seg tilbake til Nazi-Tyskland. Collini Case er en krysning av politisk thriller og rettsdrama som holder deg på tå hev fra begynnelse til slutt.

Knutsen & Ludvigsen 2: Det store dyret

På kino fra 11. september.

Denne filmen gikk ikke på Kosmorama 2021, men vi var så heldige å få en smakebit – og det kan til og med hende det dukker opp lydklipp som er spilt inn av publikum under festivalen!

Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling. Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker. Men Knutsen & Ludvigsen får en idé: bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen kan jo ordne opp! Men hvor er han?

Leteaksjonen tar bestevennene med til de utroligste steder, og hvor de enn reiser, ender de opp i trøbbel. Men det vil vise seg at redningen ligger overraskende nært, hjemme i tunnelen, og den har hundre hoder og mer enn fjorten bein…

Om det uendelige

På kino fra 9. oktober.

I Om det uendelige utforskes livets mangfoldighet og skjørhet gjennom et knippe mennesker som alle strever med de store spørsmålene. Filmen føyer seg inn i Roy Anderssons univers med en serie stramt komponerte maleriske tablåer med nærmest spøkelsesaktig utseende figurer og en fascinerende detaljrikdom. Den drømmeaktige fortellerstemmen tar oss med fra et tablå til det neste, som til sammen blir et kaleidoskop over eksistensen og uendeligheten.

Andersson er en av de mest spennende, særegne og utfordrende regissører i Europa i dag. Han er kjent for sine underfundige og absurde fortellinger om hverdagsmennesket i filmer som En due satt på en gren og funderte over tilværelsen (2014), Du levanda (2007) og Sanger fra andre etasje (2000). For Om det uendelige vant han prisen for beste regi (Sølvløven) under filmfestivalen i Venezia i 2019.

The Painted Bird

På kino fra 16. oktober.

En foreldreløs jødisk gutt reiser fra landsby til landsby på søken etter tilflukt under andre verdenskrig. Hvert sted er han tilsynelatende mindre velkommen enn det forrige. The Painted Bird demonstrerer noe av det mørkeste menneskeheten har å tilby i et postapokalyptisk samfunn fra vår egen fortid. Dette er en særdeles stillferdig fortelling filmet i nydelig 35mm sort-hvitt, noe som i tillegg til å løfte fram vakkert foto, heldigvis også skåner seeren for den verste brutaliteten.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk