Strømmetips

Hverdagen er ikke helt som før i disse dager, og det kan være ekstra viktig å finne noen lyspunkt. Vi kan ikke gå på kino akkurat nå, men det betyr ikke at gode filmopplevelser er utenfor rekkevidde. I håp om at vi kanskje kan bidra til å gjøre dagene litt bedre, har vi satt sammen en liste over tidligere Kosmorama-filmer som ligger tilgjengelig på diverse strømmetjenester.

 

Kosmorama-filmer

Eighth Grade på Viaplay: Endelig! En av våre absolutte favoritter fra Kosmorama 2019 finnes nå på Viaplay. Filmen fikk aldri norsk kinodistribusjon, så vi håper så mange som mulig nå får sett den på Viaplay, for det fortjener virkelig denne filmen. Eighth Grade vant for øvrig både juryprisen og publikumsprisen i fjorårets New Directors-program på Kosmorama.

Ut og stjæle hester på Viaplay: Hans Petter Molands sjelfulle og vakre filmatisering av Per Pettersons suksessroman var åpningsfilm på Kosmorama 2019.

Lords of Chaos på Viaplay: En fiksjonalisert fortelling om den mørke historien til norsk black metal – inkludert kirkebrenning, drap, satanisme og det hele. Lords of Chaos er brutal og ikke uten kontrovers, men gir absolutt et interessant innblikk i en spesifikk del av norsk kultur. Filmen ble vist på Kosmorama 2019.

On the Basis of Sex på Viaplay: Dramafilm om den legendariske Ruth Bader Ginsburg, høyesterettsdommer og likestillingsforkjemper. On the Basis of Sex var avslutningsfilm på Kosmorama 2019, og samme festival viste vi også dokumentaren om Ginsburg, RBG.

Blindspotting på Netflix: Blindspotting var for oss en av fjorårets store funn. En hardtslående og presis kommentar på rase og klasse satt i Oakland, USA. Filmen bruker interessante grep for å underbygge problematikken, for eksempel gjennom rapsekvenser som bryter opp den realistiske framstillingen. Filmen ble vist på Kosmorama 2019, og vi anbefaler alle å se den igjen og igjen.

Sameblod på Netflix: Filmen hadde norgespremiere på Kosmorama i 2017, og har tatt verden med storm siden. Og ikke uten grunn: dette er noe av det beste vi har sett av nordisk film de siste årene. Nå er regissør Amanda Kernell aktuell med sin andrefilm, Charter, som åpnet Kosmorama 2020.

The Death of Stalin på Netflix: Satirisk dramakomedie om maktkamp og intriger etter Josef Stalins død. Filmen ble vist på Kosmorama 2018.

Loving Vincent på Netflix: Nyskapende og fantastisk vakker animasjonsfilm om livet til maleren Vincent van Gogh. Filmen gikk på Kosmorama 2018 som mandagsfilm i samarbeid med Trondheim Kino.

Minding the Gap på NRK: Prisvinnende dokumentar som ble vist på Kosmorama i 2019. I Minding the Gap følger vi en vennegjeng som vokser opp under vanskelige kår i den postindustrielle byen Rockford, Illinois. Skating er deres måte å unnslippe virkeligheten.

Trondheimsreisen på NRK: Et innblikk i Trondheim og dens befolkning gjennom arkivfoto og intervju med kjente og mindre kjente personligheter fra byen vår. Trondheimsreisen åpnet Kosmorama 2018, og ble en braksuksess. Filmen ble sett av nesten 10.000 under festivalen og om lag 30.000 totalt på kino.

Ikonet Grace Jones på NRK: Regissør Sophie Fiennes gjestet Kosmorama i 2018 med denne biografiske dokumentaren om den legendariske artisten og stilikonet Grace Jones.

Under Sanden på HBO: Dansk drama som ble vist på Kosmorama i 2016 og vant publikumsprisen det året. Filmen viser hvordan unge tyske krigsfanger settes til den livsfarlige jobben å rydde de danske strendene for miner

 

… i tillegg må vi tipse om at dokumentaren iHuman, som gikk for fulle hus under årets festival, har gått rett til video on demand på grunn av situasjonen vi er i og stenging av kinoene. Filmen kan dermed allerede nå kjøpes eller leies hos Altibox, Get eller Telenor Norge. Vi vil nesten påstå at denne filmen er obligatorisk å få med seg, så løp og kjøp/lei!

 

Andre strømmetips:

Filmer som ikke har gått på Kosmorama, men som alle burde sjekke ut. Her er noen filmer vi har gledet oss til å se igjen siden de gikk på kino, filmer som aldri kom på norsk kino og generelt bare mye bra film!

Booksmart (Viaplay), Dronningen (Viaplay), In the Fade (HBO), Honninglandet (NRK), Made in USA – En fabrikk i Ohio (Netflix), Leave no Trace (Viaplay), The House That Jack Built (Viaplay), The Favourite (Viaplay), Blindsone (Viaplay), Bjarne vil ikke på film (NRK), Deeyah Khan: I møte med fienden (NRK), Harajuku (Viaplay), Kapernaum (Viaplay), Mandy (Netflix), Sonja (Viaplay).

Et annet tips for lange dager innendørs er å sjekke ut strømmetjenesten Mubi. Mubi viser kuratert kvalitetsfilm som ligger tilgjengelig i 30 dager, og det kommer én ny film hver dag. Med fokus på klassisk film og velrennomerte regissører fra alle verdens land, bør det være mye snacks å finne her for enhver filminteressert.

 

Vi håper alle har trygge og gode dager, holder seg innendørs, vasker hendene og ser mye bra film fra inn- og utland. <3

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk