Sirisserom på Kosmokids!

Årets Kosmokids har tema «Insektenes verden» og i festivalhelga 7. – 8. mars kan du oppleve et rom fylt med levende sirisser på Prinsen Kinosenter!

Du finner Sirisserommet i Lille Prinsen. Her kan barn og voksne se på sirissene i et akvarium og lære mer om de fascinerende insektene fra de dyktige folkene i Montasjen, en startup som har som mål å produsere insekter til mat og fôr.

Sirisser er en del av gresshoppefamilien, og kjennetegnes av vinger som ligger horisontalt over bakkroppen, kraftige bakbein og lange haletråder. Visste du at det finnes ca. 2500 arter i verden? Sirissene du kan se på Kosmokids er av arten «Gryllodes sigillatus», en tropisk type som også er kjent under det litt enklere navnet indisk hus-siriss. I Norge har vi også en hus-siriss, «Acheta domestikus». Disse er gulaktige, med brune flekker, og er raske og hopper livlig! I motsetning til frittlevende sirisser, lever og utvikles hus-sirissene på varme steder. Men det aller mest spennende er kanskje lyden hus-sirissene lager, det kan nesten høres ut som om de plystrer!

I tillegg til sirisserommet, vil det bli mange spennende aktiviteter under Kosmokids. Vi viser filmene Småkryp (1998), Kule Kryp (2014) og Latte Pinnsvin (2019), og Munti Magic vil gjøre Kinofojaeen om til et magisk skoglandskap. Her kan barna leke med ildfluer, sommerfugler og andre mystiske småkryp. Installasjonen vil stå gjennom hele festivalen, og både voksne og barn er velkommen til å ta en pustepause her innimellom spennende filmopplevelser. Lørdag formiddag vil det også bli muligheter for å lage sine egne rare, søte og morsomme insekter på insektverksted med Trondheim Kunstmuseum.

Les om hele programmet for Kosmokids!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk