NTNU Filmpris 2020 går til Håvard Wettland Gossé

Håvard Wettland Gossé er årets vinner av NTNU Filmpris! Wettland Gossé har vært en sentral skikkelse innenfor trøndersk filmmiljø i flere år, og har vært med å utvikle det som har blitt et av de største produksjonsselskapene i regionen – Spætt Film. Sammen med Dag Hoel produserte han Trondheimsreisen, Kosmoramas åpningsfilm i 2018. Filmen ble sett av 33.000 på kino. Wettland Gossé er også produsent på kortdokumentaren Togrøvere, som i februar i år ble valgt ut til hovedprogrammet på den prestisjetunge kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand. Togrøvere hadde sin premiere under Kosmorama i 2019 og ble en publikumssuksess. 

Wettland Gossé er også co-produsent på den danske krigsfilmen De forbandede år, som har sin norgespremiere på Kosmorama. Deler av filmen ble spilt inn på Bakklandet og i Nidarosdomen i høst. Filmen er så langt sett av over 350.000 i Danmark. 

NTNU Filmpris skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og som ved hjelp av egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet  i Trondheims- og trøndelagsregionen. Prisen er et samarbeid mellom Kosmorama og NTNU.

I år deles prisen ut for femte gang. Tidligere vinnere er Christian Falch, Anders Teigen, Håvard Bustnes og Line Klungseth Johansen.

Wettland Gossé mottar prisen i forbindelse med visningen av De forbandede år lørdag klokken 18 i Prinsen 5. Det er fortsatt noen ledige billetter igjen!

 

juryens begrunnelse:

Årets vinner av NTNU Filmpris har vært en viktig aktør i regionens filmmiljø gjennom flere år. Han har vært svært sentral i oppbyggingen av det som etterhvert har blitt et av de største produksjonsselskapene i regionen. Vinneren av årets pris begynte i det små med oppdragsfilm og reklame, men har i stadig større grad bygd seg opp som filmprodusent og har gjort seg bemerket, ikke bare i Trøndelag, men nasjonalt og internasjonalt. 

Vinneren av årets NTNU Filmpris er en samarbeidets mann som synes å ha en spesielt god evne til å skape kreative arbeidsmiljø, til å tiltrekke seg og samarbeide med mange dyktige regissører og til å co-produsere med andre selskap. Han fremstår som hardtarbeidende og profesjonell, men har et uttalt mål om at det skal gå an å være filmskaper på livstid, og da må det være rom for familie og et liv også utenom jobben. Årets vinner deler sjenerøst sine erfaringer fra produsentområdet med andre i regionens filmmiljø, og fremstår gjennom dette som en mentor for mange. 

Sammen med Dag Hoel var prisvinneren produsent for den trønderske kinosuksessen Trondheimsreisen, som var Kosmoramas åpningsfilm i 2018 og i etterkant ble sett 33.000 på kino. Et nytt høydepunkt i vinnerens karriere var i februar i år, da kortdokumentaren Togrøvere ble valgt ut til hovedprogrammet på verdens mest prestisjefylte kortfilmfestival i Clermont-Ferrand. Togrøvere hadde premiere under Kosmorama i fjor og gikk for utsolgte saler. Denne filmen og Off the Grid, som begge er produsert av prisvinneren, ble forøvrig de to mest sette filmene på aftenposten.no i fjor. Årets prisvinner har opparbeidet seg stadig mer erfaring også i arbeidet med store internasjonale dokumentarprosjekt og har i tillegg beveget seg inn i spillefilmens verden. Han er co-produsent på en internasjonal storfilm, til nå sett av over 350.000 i Danmark. De forbannede år hadde opptak på Bakklandet og i Nidarosdomen i høst og vises her i kveld under Kosmorama – og skal deretter opp på kino i hele Norge. Vinneren av NTNU Filmpris 2020 er Håvard Wettland Gossé, filmprodusent og daglig leder hos Spætt Film AS.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk