Kosmokids 2020: Insektenes verden

Kosmorama har gleden av å invitere til familiehelga Kosmokids under Kosmorama 2020. Denne gangen skal vi bli bedre kjent med insektene og deres fascinerende verden!

Visste du at en maur kan løfte over 50 ganger sin egen vekt? Og visste du at flua er søstra til reka? Kosmokids elsker insekter fordi sammen får vi en god planet å leve på!

Kosmokids er festivalens faste familiekonsept, og finner sted under festivalhelga. Under Kosmorama 2020 er datoene 7. og 8. mars. Lørdag klokken 10 åpner vi Prinsen Kinosenter for små og store, med flere gøyale aktiviteter og mulighet for å se kjente og kjære filmklassikere.

Det serveres honningkaker og fruktnektar, før barna kan være med på spennende aktiviteter.

Filmene vi viser i år er Småkryp og Kule kryp. Med Småkryp tilbyr vi et gjensyn med en kjent og kjær Pixar-klassiker som passer for store og små i alle aldre. Kule kryp er en nydelig, fransk animasjonsfilm uten tale som passer for de minste barna. Filmene vil vises både lørdag og søndag. Det blir også premiere på den helt nye animasjonsfilmen Latte Pinnsvin!

I tillegg blir det et Knutsen & Ludvigsen-arrangement med en sniktitt på den splitter nye filmen Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret som kommer i september. Siden innspillingen ennå ikke er helt ferdig, så er det mulig å bli med å lage den! Filmskaperne vil spille inn lyd og allsang med publikum i salen, og alle kan få skråle med. Det blir også gratisvisning av den forrige filmen, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin (2015). Les mer om arrangementet her

I en del av kinofoajeen dukker Munti Magics magiske skoglandskap opp. Her kan du leke med ildfluer, sommerfugler og andre mystiske småkryp. Installasjonen vil stå gjennom hele festivalen, og både voksne og barn er velkommen til å ta en pustepause her innimellom spennende filmopplevelser. Lørdag formiddag vil det også bli muligheter for å lage sine egne rare, søte og morsomme insekter på insektverksted med Trondheim Kunstmuseum.

Småkryp (1998)

I Disney Pixars dataanimerte spillefilm fra 1998 møter vi en hardtarbeidende maurkoloni, som hvert år blir tvunget til å høste inn mat til en truende gjeng med gresshopper. Men når den litt klønete oppfinner-mauren Flik ved et uhell velter hele avlingen sånn at den forsvinner ned i elven, setter han hele kolonien på hodet. Flik melder seg frivillig til å forlate Maurøya for å dra ut i verden og finne hjelp. Klarer Flik å redde maurkolonien fra de onde gresshoppene, og motbevise de som tviler på han, før det er for sent?

 

Visninger:

Lørdag 7. mars klokken 12 – billetter her

Lørdag 7. mars klokken 14 – billetter her

Søndag 8. mars klokken 14 – billetter her

Kule kryp (2014)

Kule kryp er en vakker animasjonsfilm for de aller minste som utspiller seg uten dialog. I en fredelig liten lysning i skogen fører restene etter en forlatt piknik raskt til krigføring mellom to rivaliserende maurstammer. En ung marihøne blir venn med en av de svarte maurene, og sammen skal de vokte en boks med sukkerbiter fra en hær av rivaliserende røde maur som også har satt sine øyne på fangsten. De kjemper hardt for å beskytte både sukkerbitene og maurtoppen mot den røde maurstammen, ledet av den fryktløse sjefsmauren Butor.

 

Visninger:

Lørdag 7. mars klokken 14 – billetter her

Søndag 8. mars klokken 12 – billetter her

Norgespremiere: Latte Pinnsvin (2019)

I tillegg til to fantastiske animasjonsfilmer om insektenes verden, har vi gleden av å ha norgespremiere på den nye filmen Latte Pinnsvin.

En solrik morgen våkner alle dyrene i skogen og oppdager til sin store skrekk at den magiske vannsteinen er borte! Skogen er i fare for å tørke ut, og dyrene må finne en løsning for å overleve. Og hvem er vel bedre til oppgaven enn Latte Pinnsvin med sin livlige fantasi? Med seg på eventyret får hun ekornet Tjum. Latte er et magisk, fargerikt og spennende eventyr om det å være venner når noe blir litt vanskelig.

Visning:

Lørdag 7. mars klokken 13 – billetter her

Gratisvisning: Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin (2015)

Knutsen & Ludvigsen er to små fyrer som bor i en tunnel. De har en grevling i taket. De synger og spiller og småkjekler om det meste. Alt er som det pleier for disse to bekymringsløse trubadurene, inntil en ung dame plutselig faller av toget – inne i deres tunnel!

Den unge damen er Amanda, datteren til professor Felle, som er tatt til fange av den fæle Rasputin. Rasputin vil tvinge professor Felle til å lage et grusomt serum som gjør mennesker til marionetter. Greier han det, vil han snart ta kontroll over hele verden. Amanda må redde faren, og tiden er knapp. Knutsen & Ludvigsen er raskt ute med å tilby hjelp. Sammen med grevlingen, et hattestativ og masse annet nyttig drar de tre av sted på en dresin uten bremser.

Gjennom norsk landskap og kjente låter bærer det mot den hæslige plassen Bergen, der slaget om verdensherredømme skal stå. Det blir en farefull og fantastisk ferd hvor de på veien møter blant annet: en uheldig gris, tre nordlandske rappkjefta rotter, Skjelettet og Spøk-Else fra Hedmarken, og ellers en haug med fillifjoller og snørrifjotter.

Vil de rekke å redde professoren i tide? Trøbler Knutsen & Ludvigsen det til for fortvilte Amanda? Er pianoslips til å spille på? Og hva skjer egentlig med grevlinger som blir spylt ned i do?

Visning:

Søndag 8. mars klokken 12 – ta ut gratisbilletter her

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk