Dette er årets Ramaskrik-filmer!

Liker du skrekk, gru og avsky? Da ønsker vi deg velkommen til skrekkdepartementet Ramaskrik, der sjangerfilmen virkelig får brettet seg ut. Her finner du et bredt spekter av filmer som innbærer alt fra thrillere, til science fiction og grøssere.

Ramaskrik er skrekkfilm i ulike varianter plukket av programrådet til Ramaskrik filmfestival i Oppdal. Frister det med mer, er du veldig velkommen til Oppdal i høst og den tiende utgaven av Ramaskrik 15. – 18. oktober. 

A Good Woman is Hard to Find

Regissør: Abner Pastoll

Småbarnsmoren Sarah har nylig blitt enke. Sønnen hennes, Ben, har ikke snakket siden den dagen han ble vitne til drapet på faren. I mellomtiden har politiet gjort absolutt ingenting for å ta de som drepte ham, fordi de mener det dreide seg om en intern konflikt mellom kriminelle. Så, én dag, tvinger Tito seg inn i Sarahs liv.

Filmen ble en snakkis på Ramaskrik 2019, mange mente det var festivalens beste film. En solid krim-thriller med 100 prosent på Rotten Tomatoes og gnistrende skuespill av Sarah Bolger.

Visningen søndag er utsolgt, men vi minner om at ubenyttede plasser selges som rushtickets ved visningsstart. Mer info om filmen her.

Color Out of Space

Regissør: Richard Stanley

Color Out of Space er den nyeste syretrippen fra HP Lovecraft, Nicolas Cage, Richard Stanley og Ramaskrik-favorittene i SpectreVision (Mandy, The Greasy Strangler etc.). 

Den fallerte kunstneren Nathan Gardener (Nicolas Cage) og hans kjernefamilie har bytta ut byen med landsbygda, og Nathan er blitt alpakkabonde i Massachusetts. Han setter familien svært høyt, men farer truer når en meteoritt lander i hagen. Color out of Space er en fin miks av horror og sci-fi, og er en nytelse å få opp på det store lerretet.

Visningen fredag klokken 16 er utsolgt, men vi minner om at ubenyttede plasser selges som rushtickets ved visningsstart. Mer info om filmen her.

Dead Dicks

Regissør: Chris Badvota, Lee Paula Springer

I Dead Dicks blir en ung kunstner gjenfødt av en gigantisk, veggfestet vagina hver gang han tar livet sitt. Dette er alt du trenger å vite før du setter deg i salen for å bli sjarmert av dette rare dropset av en film, som på tross av sitt absurde premiss er en treffende tematisering av depresjon.

Dead Dicks er overraskende realistisk, og sjelden har et kranglende søskenpar framstått mer ekte. Ved hjelp av store mengder originalitet trosser filmen sitt mikroskopiske budsjett og ender opp som en av årets skjulte perler.

Finn billetter og mer info her

Scare Package

Regissør: Emily Hagins, Aaron B. Koontz, Chris McInroy, Noah Segan, Courtney Andujar, Hillary Andujar, Anthony Cousins, Baron Vaughn

Scare Package er en herlig pakke med frykt og humor. Sju regissører står bak denne antologifilmens sju segmenter, som alle er episoder med utgangspunkt i en VHS-sjappe. Aron B.Koonz (Spring, Endless) står bak konseptet, hvor hver episode er ulike undersjangre av skrekk.

Regissørene kan sin skrekkfilm og trykker på alle de rette knappene, dels for å tulle med sjangeren og dels for å skru til velkjente triks på en veldig kul måte. Uhøytidelig, gøy skrekk!

Finn billetter og mer info her!

The Sonata

Regissør: Andrew Desmond

En ung fiolinist (Freya Tingley) arver et hus i Frankrike etter sin fraværende komponistfar, herlig spilt av den nylig avdøde Rutger Hauer. Der finner hun farens siste komposisjon, et demonisk stykke musikk som truer med å slippe løs mørke krefter.

The Sonata har alle ingredienser du forventer av en grøsser: En fraflyttet og forfallen herregård, en hemmelighet fra fortiden, ondskap, paranoia, og store mengder klassisk musikk. Alt dette gjør The Sonata til en skikkelig god, gammeldags gotisk grøsser! .

Finn billetter og mer info her!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk