Knutsen & Ludvigsen: Sniktitt og gratisvisning!

I år er Knutsen & Ludvigsen 50 år, og på Kosmokids feirer vi med en sniktitt på den splitter nye filmen om tunnelboerne og Grevlingen: Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret! I tillegg blir det en gratisvisning av den forrige filmen, Knutsen & Ludvigen og den fæle Rasputin (2015).

I år feirer Knutsen & Ludvigsen 50-årsjubaleum, og i september kommer en helt ny kinofilm med tunnelboerne og Grevlingen! Men allerede nå under Kosmorama kan du få en eksklusiv sniktitt på det som kommer, når manusforfatter Øystein Dolmen og produsent Eric Vogel presenterer klipp og snakker om arbeidet med den nye filmen. Hva er Ryggsekksteinen? Hvem er egentlig Det Store Dyret? Vi kan love en god blanding av seriøse og tullete svar på disse og mange andre spørsmål.

Og siden filmen enda ikke er helt ferdig, så er det mulig å bli med å lage den! Filmskaperne vil spille inn lyd og allsang med publikum i salen, og alle kan få skråle med. Kanskje blir din stemme med i den ferdige filmen?

Arrangementet finner sted søndag 8. mars klokken 12 i Prinsen 3. Det er gratis og passer for barn i alle aldre.

Ta ut gratisbilletter her

Knutsen & Ludvigsen-programmet er en del av Kosmokids, Kosmoramas faste familiekonsept. Les mer om programmet for årets Kosmokids!

Om Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret (2020)

Livet går sin trivelige gang i tunnelen til Knutsen, Ludvigsen og Grevlingen. Et liv med sang, syltetøy og vennskapelig småkjekling. Men en dag får de besøk av den strenge Konduktøren som vil kaste dem ut. Tunneler er for tog, ikke mennesker. Men Knutsen & Ludvigsen får en idé: bestefaren til Knutsen, den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen kan jo ordne opp! Men hvor er han? 

Leteaksjonen tar bestevennene med til de utroligste steder, og hvor de enn reiser, ender de opp i trøbbel. Men det vil vise seg at redningen ligger overraskende nært, hjemme i tunnelen, og den har hundre hoder og mer enn fjorten bein…

Om Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin (2015)

Knutsen & Ludvigsen er to små fyrer som bor i en tunnel. De har en grevling i taket. De synger og spiller og småkjekler om det meste. Alt er som det pleier for disse to bekymringsløse trubadurene, inntil en ung dame plutselig faller av toget – inne i deres tunnel!

Den unge damen er Amanda, datteren til professor Felle, som er tatt til fange av den fæle Rasputin. Rasputin vil tvinge professor Felle til å lage et grusomt serum som gjør mennesker til marionetter. Greier han det, vil han snart ta kontroll over hele verden. Amanda må redde faren, og tiden er knapp. Knutsen & Ludvigsen er raskt ute med å tilby hjelp. Sammen med grevlingen, et hattestativ og masse annet nyttig drar de tre av sted på en dresin uten bremser.

Gjennom norsk landskap og kjente låter bærer det mot den hæslige plassen Bergen, der slaget om verdensherredømme skal stå. Det blir en farefull og fantastisk ferd hvor de på veien møter blant annet: en uheldig gris, tre nordlandske rappkjefta rotter, Skjelettet og Spøk-Else fra Hedmarken, og ellers en haug med fillifjoller og snørrifjotter.

Vil de rekke å redde professoren i tide? Trøbler Knutsen & Ludvigsen det til for fortvilte Amanda? Er pianoslips til å spille på? Og hva skjer egentlig med grevlinger som blir spylt ned i do?

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk