Dette er programmet for Kosmorama 2020!

I dag kan vi endelig dele det fullstendige programmet for Kosmorama 2020 med dere! Vi har gledet oss til dette i flere måneder, mens vi har lett fjernt og nært etter det beste av det beste fra filmens verden.

Kosmorama betyr noe sånt som «perspektivisk gjengivelse av verdens severdigheter». Det sier noe fint og viktig: film tilbyr flere perspektiver på verden.

I årets program håper vi å ta dere med på en jorden-rundt reise via kinolerretet, og vi håper dere vil bli underholdt, utfordret, forbløffet og oppmuntret. I dag kan publikum endelig se hele programmet, og vi håper dere finner mye dere synes er spennende.

Vi pleier å si at Kosmorama er mer enn film. Dette året tar festivalen i bruk store deler av byen, gjennom spesialvisninger, kulinarisk kino, utekino og andre arrangement som vi tror vil glede mange. I uke 10 vil du finne Kosmorama på flotte steder i byen vår, som Solsiden, Bula Neobistro, Lokal Bar – Scene – Klubb og Alma’s.

Ta et dypdykk i årets program, og finn ut hva du vil oppleve i uke 10!

Les hele programmet her.

Noen høydepunkter

Det er mye å glede seg til i uke 10! For å gjøre planleggingsjobben litt lettere, vil vi her trekke fram noen av tingene vi anbefaler alle å sjekke ut.

Den Oscar-vinnende regissøren Costa-Gavras kommer til Kosmorama! Vi viser hans nye film Adults in the Room, og regissør Costa-Gavras og produsent Michele Ray-Gavras vil være til stede på visningen tirsdag kl. 18. I tillegg viser vi noen høydepunkter fra hans innholdsrike karriere sammen med Cinemateket.

To av filmene som ble nominert til Oscar for beste internasjonale langfilm ser du først i Norge på Kosmorama. Corpus Christi er et mesterverk fra den polske regissøren Jan Komasa, mens The Painted Bird er noe av det sterkeste du kan se på årets festival. Til visningen av sistnevnte mandag kl. 18 og tirsdag kl. 14 kommer regissør Václav Marhoul.

The Farewell har allerede kapret kritikere og publikummeres hjerter verden over, og vi tror Trondheim kommer til å elske den like høyt som vi gjør. Avslutningsfilmen Maryam er en optimistisk fortelling fra Saudi Arabia, mens  Let There Be Light gir et urovekkende innblikk i den gryende uroen i Europa. Moffie er en vond og slående vakker film fra Sør-Afrika, mens The House of Us er nok et eksempel på sørkoreansk briljans på filmfeltet.

Årets programserier

New Directors –Kosmoramas konkurranseprogram. Dette er filmer fra nye regissører som vi har tro på.

Mennesker imellom – Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

Skråblikk – Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her  er for eksempel mørke komedier og mye særpreg.

Samfunn – Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi både ren fiksjon og filmer basert på sanne historier.

Dokumentar – Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer gir blant annet innblikk i krigssoner, familierelasjoner og aktivisme.

Ramaskrik – Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger på ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden.

Europa – Hva var Europa før, hva er det nå og hva kan det bli? Filmer som ser på Europas utvikling, med tilhørende samtaler og innledninger.

Fransk film – Et retrospekt som viser arbeidet til noen av de mest toneangivende filmregissørene fra Frankrike i nyere tid. Filmene er valgt ut i samarbeid med Cinemateket i Trondheim.

Musikkfilm – I samarbeid med Rockheim viser vi dokumentarer om musikere og band som har satt preg på våre liv.

Vibeke Løkkeberg – Et retrospekt med to høydepunkter fra den norske regissøren, som feirer 75 år i år.

Kosmokids – Familiehelga for barn i alle aldre. I år fokuserer familieprogrammet på insektenes fascinerende verden!

Kosmoramaopplevelser – Kosmorama er ikke bare film! Under festivalen kan du oppleve regissørbesøk, kulinarisk kino, quiz, festvisninger og film i helt spesielle omgivelser.

Costa-Gavras – i tillegg til alt dette byr vi i tillegg på et retrospekt med Costa-Gavras i samarbeid med Cinemateket i Trondheim. Anledningen for dette er at selveste Costa-Gavras kommer til Kosmorama i forbindelse med visning av hans nyeste film, Adults in the Room.

Sett opp ditt eget program

På nettversjonen av programmet kan du sette opp ditt eget program, slik at du mest mulig får planlagt festivaluka! Stjernemarker dine favorittfilmer og visningene du vil se, så er du sikker på at du får med deg alt du ønsker å se og gjøre i uke 10.

Se etter dette symbolet på programsiden her på kosmorama.no:

Billetter og festivalpass

I tillegg til at enkeltbilletter til alle visningene nå er ute for salg, er det fortsatt mulig å sikre seg festivalpass. Disse koster 1195 kroner. For studenter og honnør, er prisen 795 kroner. Festivalpass gir tilgang på alle ordinære filmvisninger i festivalperioden.

Kjøp festivalpass

 

I år tilbyr vi også digitale klippekort! Et klippekort koster 440 kroner, og gir tilgang på fem ordinære visninger på Prinsen Kinosenter i gjeldende festivalperiode. Det betyr at du får fem visninger til prisen av fire, og disse kan for eksempel deles mellom vennegjengen eller gis bort i gave.

Kjøp klippekort

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk