Ubåtfilm i ubåtbunker: Jakten på Rød Oktober på Dora!

Det er duket for ubåtfilm i en ubåtbunker når Kosmorama i samarbeid med Dora inviterer til filmvisning på Dora! Torsdag 23. januar klokken 18 viser vi klassikeren Jakten på Rød Oktober (1990), en nervepirrende spenningsfilm om et kappløp for å innhente en ubåt med ukjente intensjoner på vei fra Sovjetunionen til USA under den kalde krigen.

Filmen innledes av professor Svein Carstens, som har skrevet flere verk om Trondheims historie, deriblant om Dora.

Bli med på en helt spesiell kveld i historiske omgivelser – billetter er i salg nå!

 

Krigsminnet Dora:

Dora 1 er et av Trondheims mest synlige krigsminner. Dora 1 sammen med den delvis fullførte Dora 2 var en del av «Kriegsmarinewerft Drontheim» som okkupasjonsmakten bygde opp for å vedlikeholde ubåtene som drev krigføring ut fra Trondheim og Nord-Norge. Dora 1, hvor filmvisningen skal finne sted, ble påbegynt i 1941 og sto ferdig i 1943. Dora 1 har 5 «ubåt-dokker» som hadde plass til opptil 9 ubåter totalt. Dora 2 ble delvis sprengt etter krigen, mens Dora 1 ble tatt i bruk av det Norske ubåtvåpenet til utpå 50-tallet og deretter avhendet på 60-tallet. I dag er selve ubåtbunkeren omgjort til blant annet «Dora magasin» som inkluderer arkiver og museumsmagasiner. I tillegg er det andre lagre, datahaller og til og med en bowlinghall.

 

Om filmen: 

En teknologisk overlegen sovjetisk ubåt setter kurs mot USAs kyst under ledelse av kaptein Marko Ramius, som har trosset ordre fra sine overordnede og dratt avgårde. Mens den amerikanske regjeringen tror den sovjetiske kapteinen er gal og forbereder seg på angrep, har CIA-analytikeren Jack Ryan en annen oppfatning av Ramius’ intensjoner: Han tror sovjeteren vil bytte lag. For å bevise det, må han finne Ramuis – og det før den russiske marinen og luftforsvaret innhenter han. Jakten på Rød Oktober er basert på romanen av Tom Clancy med samme navn, og er kanskje det mest kjente av forfatterens mange suksessfulle verk.

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk