Kanonprisen for filmåret 2019 deles ut på Britannia Hotel

Årets utdeling av Kanonprisen finner sted torsdag 5. mars klokka 19:00! 

Nytt av året er at prisutdelingen vil foregå i Trondheims storstue, Britannia Hotel. Det nylig renoverte hotellet er klassisk og moderne på samme tid, og vil skape den perfekte rammen rundt denne feiringen av det norske filmåret 2019. 

I år er vi så heldige å få med oss Morten Hegseth som konferansier. Hegseth er blant annet kjent fra VGTV og VGs Rampelys-avdeling, hvor han leder Panelet. I 2019 vant han Gullrutens publikumspris sammen med Vegard Harm for podkasten Harm & Hegseth

Kanonprisen er filmbransjens egen prisutdeling, hvor medlemmer av bransjen gjennom sine respektive fagforbund stemmer fram de beste bidragene fra filmåret som har gått. Det deles ut priser i 12 ulike kategorier: beste produsent, beste foto, beste klipp, beste produksjonsdesign, beste lyddesign,beste kvinnelige hovedrolle, beste mannlige hovedrolle, beste birolle, beste manus, beste regi, beste filmmusikk og Filmwebs Kanonpris – publikumsprisen. 

Filmene som er aktuelle for Kanonprisen i år er: Psychobitch, Born2Drive, Amundsen, Kamel, Ut og stjæle hester, Jeg ser deg, Askeladden – i Soria Morias slott, Hjelperytteren, Barn, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, Astrup – Flammen over Jølster, Disco, Villmarksbarna – En eventyrlig reise, Brillebjørn på ferie, Operasjon Mumie, Spionen, De dødes tjern, Snekker Andersen og julenissen, Håp og Tunnelen

Til utdelingen kommer mange representanter fra norsk filmbransje, men Kanonprisen er også et arrangement som er åpent for alle filmelskere. Billetter vil bli lagt ut for salg i forkant av arrangementet.  

 

Medlemmer av filmbransjens fagforbund stemmer fram vinnerne. Frist for avstemningen er innen torsdag 23. januar.

 

Foto: Lars Petter Pettersen / Britannia Hotel

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk