Filmvisning i Vår Frue kirke: Amazing Grace

Kosmorama i samarbeid med Kirkens Bymisjon har gleden av å invitere Trondheims befolkning til en gratis visning av den enestående konsertfilmen Amazing Grace (2018) i Vår Frue kirke. Det er fri inngang på visningen.
 
I 1972 ga Aretha Franklin ut det suksessfulle gospelalbumet Amazing Grace. Et kamerateam ledet av regissør Sydney Pollack filmet liveinnspillingen i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles, men filmprosjektet ble skrinlagt på grunn av tekniske problemer. De greide rett og slett ikke å synkronisere lyden med bildene.
 
Produsent Alan Elliott kjøpte råstoffet fra Warner Brothers i 2007, lydmann Serge Perron løste synk-problemene og Jeff Buchanan klippet deretter filmen ferdig. Det viste seg imidlertid at Aretha Franklin motsatte seg filmutgivelsen av grunner som ikke er helt klare, og det var først etter hennes død i fjor at familien inngikk en avtale med produsenten om å få filmen utgitt.
 
Det skal vi være svært glade for. Amazing Grace fanger nemlig opp den da 29 år gamle Aretha Franklin midt i sin storhetstid på en svært intim og elegant måte, der litt ruskete kameraarbeid egentlig er med på å forsterke den rå og autentiske kraften og nerven som ligger i filmens musikalske innhold. Man får følelsen av å være i rommet og være vitne til ett av gospelhistoriens store høydepunkter.
 
Visningen innledes av museumspedagog Sigmund Vegge fra Rockheim, som vil fortelle litt om viktigheten av Aretha Franklins musikk og særlig innspillingen av disse to konsertene, som fortsatt er tidenes mest solgte gospelplate.
 
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk