Disse Oscar-aktuelle filmene kommer til Kosmorama!

Vi nærmer oss festival med stormskritt, og det er med stor glede vi kan avsløre de første titlene fra det ordinære filmprogrammet! I dag ble de nominerte til den 92. Oscarutdelingen annonsert, og her finnes to filmer som vil være å se under Kosmorama 2020!

I tillegg kan vi avsløre fire ytterlige titler som alle var kortlista til Oscar. Vi gleder oss enormt til å kunne vise dere disse fantastiske filmene på Prinsen Kinosenter 2. til 8. mars.

Corpus Christi

Nominert til beste internasjonale langfilm.

Regi: Jan Komasa

Land: Polen

Ekskriminelle Daniel blir forvekslet med den nye presten i ei lita bygd, en misforståelse han aldri retter opp da hans drøm om å bli katolsk prest vanligvis ville vært umulig på grunn av rullebladet hans. Daniel hjelper bygda med å forsone seg etter at flere ungdommer dør i en ulykke, men for han selv er det bare et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham. Utrolig sjelfullt skuespill fra hovedrollen er noe av det som gjør Corpus Christi til en uforglemmelig film om tilgivelse. 

For Sama

Nominert til beste dokumentar.

Regi: Waad al-Kateab, Edward Watts

Land: Storbritannia, Syria

«Nå ønsker jeg at jeg aldri fødte deg» sier filmskaper Waad al-Kateab på ett punkt i filmen til datteren hun har dedikert den til. Vi følger henne fra begynnelsen av opprøret mot den syriske regjeringen i 2012, gjennom innbitte forsøk på å redde liv og ikke gi opp drømmen om å leve i Aleppo tross bomberegnet. Gjennom filmen håper al-Kateab å forklare, og kanskje også rettferdiggjøre, sin avgjørelse om å sette sitt eget og sin families liv i fare ved å bli. 

One Child Nation

Kortlistet til beste dokumentar.

Regi: Nanfu Wang, Zhang Lia-Jing

Land: USA

En dypt personlig og politisk dokumentar om ettbarnspolitikken som ble ført i Kina fra 1979 til 2015. Regissør Nanfu Wang vokste selv opp i denne perioden, og lærer i løpet av dokumentaren om hvordan hennes egen familie led under politikken. Wang evner på fengslende og nyansert vis å undersøke både de tragiske enkeltskjebnene og de vidtomspennende konsekvensene i generasjoner etter. One Child Nation gir ny og sjokkerende innsikt i ettbarnspolitikken, hvordan den ble håndhevet og hvordan den har formet dagens Kina. 

The Farewell

Kortlistet til beste originalmusikk.

Regi: Lulu Wang

Land: USA

Med et utsøkt blikk for menneskelige relasjoner og dialog, tar regissør og manusforfatter Lulu Wang i sin debutfilm oss med på en rørende fortelling om familie og kulturforskjeller. 

Kinesisk-amerikanske Billi og resten av familien reiser til Kina for å delta i bryllupet til en slektning. I realiteten er det langt fra en lykkelig begivenhet, for den virkelige grunnen til at familien samles er for å ta farvel med bestemoren, som er døende. Det hele kompliseres betydelig ved at bestemoren selv ikke vet at hun er syk, og Billi sliter med å holde hemmeligheten. 

Beanpole

Kortlistet til beste internasjonale langfilm.

Regi: Kantemir Balagov

Land: Russland

Beanpole er satt til den russiske byen Leningrad i 1945, og demonstrerer hvor store ødeleggelser en krig kan ha, spesielt for den menneskelige psyken. To unge kvinner søker etter en mening med tilværelsen, mens de prøver å gjenoppbygge livene sine blant ruinene. Dette er Russlands Oscar-kandidat for i år, og det er ikke uten grunn: Beanpole inneholder hendelser som er så urovekkende at du lengter etter å se bort, men som blir presentert med bilder så slående at du ikke kan. 

The Painted Bird

Kortlistet til beste beste internasjonale langfilm.

Regi: Václav Marhoul

Land: Slovakia

En foreldreløs jødisk gutt reiser fra landsby til landsby på søken etter tilflukt under andre verdenskrig. Hvert sted er han tilsynelatende mindre velkommen enn det forrige. The Painted Bird demonstrerer noe av det mørkeste menneskeheten har å tilby i et postapokalyptisk samfunn fra vår egen fortid. Dette er en særdeles stillferdig fortelling filmet i nydelig 35mm sort-hvitt, noe som i tillegg til å løfte fram vakkert foto, heldigvis også skåner seeren for den verste brutaliteten.

Billetter kommer i salg når programmet slippes om noen uker! I mellomtiden kan du sikre deg festivalpass her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk