Førjulstid med Kosmorama og Cinemateket

Vi går inn i desember, og en svært viktig del av adventstida og jula er film. Da er det godt at det finnes så utrolig mange gode julefilmer der ute!

I desember kan både Kosmorama og våre venner i Cinemateket i Trondheim by på en rekke visninger og arrangement som vil bidra til å gjøre førjulstida magisk. Her ser du en oversikt over filmopplevelsene du kan få med deg i desember.

Echo – med regissørbesøk

Torsdag 5. desember klokken 18.

Cinemateket har gleden av å invitere til premierevisning med regissørbesøk, når de viser den helt nye islandske filmen Echo med regissør Rúnar Rúnarsson til stede.

Echo er en film sammensatt av 56 korte scener, hver bestående av én enkelt kamerainnstilling. Klippene er sortert kronologisk fra midten av desember til starten på det nye året, og har tilsynelatende ikke har annet til felles enn at de foregår på Island, men bredden i historiene som fortelles og menneskene vi møter skaper et rørende og morsomt kaleidoskop av øyeblikk fra sagaøya.

Filmen vises også (uten reggisørbesøk) 8. desember og 12. desember.

It’s a Wonderful Life

Torsdag 12. desember klokken 20.

Ingen kunne som Frank Capra fortelle historien om det hederlige, vanlige mennesket, og aldri gjorde han det vel bedre enn i It’s a Wonderful Life. Da filmen hadde premiere i julen 1946, syntes publikum den var deprimerende, og den ble ingen suksess. Nå regnes den som den kanskje største juleklassikeren av dem alle: en optimistisk hyllest til livet, vennskapet og kjærligheten.

Filmen vises også fredag 13. desember og søndag 15. desember.

Utekino på julemarkedet

Fredag 13. desember klokken 20.

Det er duket for en magisk førjulskveld når Julemarkedet og Kosmorama inviterer til utekino på Torvet! Klokken 20.00 viser vi The Nightmare Before Christmas, en rørende og morsom film om skjelettet Jack, som vil introdusere julen til Halloween Town. Det blir sitteplasser og mulighet for å ta med mat og drikke fra Kafélavvoen.

Arrangementet er gratis.

Karsten og Petras vidunderlige jul

Lørdag 14. desember klokken 16.

Karsten og Petras vidunderlige jul er en fargerik og fantasifull film basert på Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holts populære bøker om de to 5-åringene og deres livlige, underfundige kosedyr. Filmen har ingen aldersgrense.

Visningen finner sted på Cinemateket, og arrangeres av Barnefilmklubben i Trondheim.

For å se filmene Barnefilmklubben i Trondheim viser, må man være medlem.

Die Hard 2 på Austmann Bryggeri

Lørdag 14. desember klokken 19.

Vi ruller storskjermen inn mellom øltønnene og inviterer til en action- og stemningsfylt førjulskveld sammen med Kosmorama og Austmann!

I fjor viste vi det som for mange er tidenes beste julefilm, Die Hard, for et fullstappet Austmann Bryggeri & Taproom. Nå gjentar vi suksessen med oppfølgeren!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk