Se film med Kosmorama på Olavsfest!

Et sikkert sommertegn i Trondheim er at Olavsfestdagene nærmer seg. 28. juli til 3. august er det igjen klart for kulturopplevelser, folkeliv og viktige samtaler på festivalen som er nært knyttet til Nidarosdomen og dens tilhørende områder.

I år som flere år tidligere samarbeider Kosmorama med Olavsfestdagene om et skreddersydd kinoprogram under navnet Olavskino. Her presenteres kvalitetsfilm som skal bevege og oppfordre til refleksjon. Kinoprogrammet er knytte til tematikken på Olavsfestdagenes Vestfrontmøter, som i år har «forvandling» som overordnet tema. De enkelte møtene kan du lese mer om her.

 

Dette er filmene du kan se på Olavskino:

Førpremiere: Amazing Grace

Søndag 28. juli kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

Over to kvelder i 1972 løftet Aretha Franklin taket i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Albumet fra konsertene er fortsatt tidenes mest solgte gospelplate. Men Sydney Pollacks planlagte dokumentar fra konserten ble aldri ferdigstilt – før vi nå, nesten 50 år senere, endelig får oppleve Arethas dypt personlige og overskridende musikalske kraftprestasjon. «Filmen vil få deg til å føle at du har sett Guds ansikt,» skrev Rolling Stone om filmen.  

Visningen blir en førpremiere på filmen, som har ordinær norgespremiere i august.  

Regi: Sydney Pollack og Alan Elliott (2018)

Reformisten

Mandag 29. juli kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

Den kvinnelige imamen Sherin Khankan besøkte Olavsfest i 2017. Nå er hun tilbake med en dokumentarfilm om hennes kamp for toleranse og kvinners rettigheter innen islam. Det er kamp mot både konservative krefter innen religionen og en økende islamofobi i samfunnet for øvrig. Hvor langt er det mulig for Sherin Khankan å gå i hennes nytolkning av Koranen? Filmen introduseres av Sherin Khankan, med samtale i etterkant.  

Regi: Marie Skovgaard (2019)

Keep Quiet

Tirsdag 30. juli kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

En sterk og tankevekkende dokumentarfilm om den ungarske høyrepopulisten og Holocaust-fornekteren Csanad Szegdi, som får livet snudd på hodet da bestemoren avslører at hun er jøde og har en fortid som fange i Auschwitz.

Regi: Joseph Martin og Sam Blair (2018)

Den tilfeldige rockestjernen

Onsdag 31. juli kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

En formleken dokumentarfilm om en uvanlig norsk rockestjerne, Helge Risa, kjent som mannen med trøorgel og gassmaske i Kaizers Orchestra. Filmen forteller om hvordan det er å være en kristen outsidertype i et band som lever rockedrømmen.

Regi: Igor Devold (2015)

Nattverdsgjestene

Torsdag 1. august kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

«Hvorfor er Gud stille?» er et av spørsmålene som stilles i filmen Nattverdsgjestene. Handlingen utspiller seg på den svenske landsbygden, hvor pastor Thomas Ericsson sliter med en menighet som blir stadig mer glissen. Snart er det bare noen få igjen, blant dem en kvinne som er dypt forelsket i ham.

Regi: Ingmar Bergman (1962)

First Reformed

Fredag 2. august kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

I First Reformed møter vi Ethan Hawke som den medtatte og alkoholiserte pastor Toller. Hans tro blir satt på prøve når han møter den høygravide Mary og hennes mann, Michael. Michael er miljødeprimert, og tror klimakrisen er apokalypsens første sted. Dette er et bunnsolid drama fra manusforfatteren bak mesterverk som Taxi Driver og Raging Bull. «First Reformed borer skarpt og godt i spørsmål som tro og tvil, og om miljøengasjement er en sak Kirken og en prest bør engasjere seg i.» (Adresseavisen, 20/12-18).

Regi: Paul Schrader (2017)

L’Apparition (Åpenbaringen)

Lørdag 3. august kl. 17:00, Prinsen Kinosenter

En anerkjent journalist blir sendt til en landsby for å undersøke en 16-år gammel foreldreløs jente som hevder å ha sett jomfru Maria. Det er Vatikanet som har gitt ham oppdraget, fordi det er allerede skapt en kult rundt åpenbaringen, og pilegrimene strømmer til. «Et lite mirakel av en film om troen på mirakler» (Politiken).

Regi: Xavier Giannoli (2018)

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk