Trondheim Kino rydder plass for høydepunkter fra Kosmorama

Søndag var Kosmorama 2019 over, og det har vært en fantastisk festival med rekordbesøk. På årets festival har det vært flere publikummere på hver visning enn noen gang tidligere, og vi er så glade for at dere har satt pris på årets filmprogram. Det var såpass mye engasjement rundt noen av filmene at flere visninger av de samme filmene ble utsolgt, og vi har fått tilbakemelding på at ikke alle rakk å få med seg årets store Kosmorama-snakkiser. 

Nå gjør Trondheim Kino om på programmet i ukene som kommer slik at du kan få med deg noen av høydepunktene fra Kosmorama 2019!

I samarbeid med Trondheim Kinos kvalitetsfilmkonsept mandagsfilmen, viser vi årets New Directors Award- og publikumsprisvinner Eighth Grade allerede førstkommende mandag, 18. februar. Eighth Grade var også blant de best besøkte filmene på Kosmorama 2019. Filmen har blitt en festivalhit verden over og etter filmfestivalen i Tromsø i januar spurte Adressas filmkritiker Terje Eidsvåg hva som skulle til for å få filmen til Trondheim. 

– Eight Grade er et typisk eksempel på en film som bruker litt tid på å nå et større publikum og her kan festivalene være en viktig plattform for å bygge den opp. Vi spår at når den kommer på kino vil den få et langt liv på lerretet fordi den appellerer så bredt på tvers av generasjoner, sier Kosmorama-sjef Silje Engeness.

Italienske Lykkelige Lazzaro ble utsolgt på alle visninger under Kosmorama. Nå blir også denne filmen vist som Mandagsfilm 1. april og billettene ligger ute for salg.

I tillegg viser Trondheim Kino nå Trondheim på film,  der produsent Dag Hoel har satt sammen et program av tre historiske filmer som presenteres for dagens publikum i sin opprinnelige form. Første film er A Tramride in Trondheim fra 1908, deretter er det Trondheim i sol og sommer fra tidlig 50-tall og Trondheim en by  i vekst fra tidlig 60-tall.

Kinoen vil også etter hvert annonsere flere visninger av Togrøvere, en 20 minutters film om en guttegjeng på Ranheim som tidlig på 90-tallet stjal fra NSBs godsvogner når de passerte.

Vi og Trondheim kino er utrolig glade over samarbeidet som nå gjør at enda flere får mulighet til å oppleve noen av filmene det har blitt mest buzz rundt i uka som gikk!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk