Ivrige festivaldeltakere på Kosmorama

Kosmorama 2019 er godt i gang, og flere av festivalgjengerne har rukket å finne seg godt til rette under årets festival. Vi har tatt en prat med noen av dem i festivalfoajeen, og fått høre om deres opplevelser så langt på Kosmorama.

Blant festivalgjengerne er Anna Maria Karlsen (38) og Hanne Kristin Skogseth (36). Vi møter dem på Gjenbrukbar etter dagens første arrangement, som var Filmfrokost. Her sto frokost og en visning av Meditation Park på menyen. For venninnene Karlsen og Skogseth var dette første gangen de deltok på dette konseptet, og begge virker storfornøyde.

– Meditation Park var en veldig fin film! Konseptet frokostvisning likte vi også veldig godt. Vi tok det litt på sparket, siden vi fant ut av det først i går. Det ble lagt ut rush tickets siden det egentlig var utsolgt, så det var jo litt spennende om vi fikk sikret oss billetter, men det gikk heldigvis, sier hun.

 

Filmentusiast Anna Maria Karlsen fikk med seg venninnen Hanne Kristin Skogseth på dagens frokostfilm: Meditation Park.

 

Gleder seg til å se Mid90s

Mens Skogseth nylig har begynt å delta på Kosmorama, er venninnen hennes hakket mer kjent med festivalen. Karlsen, som anser seg selv som kanskje den mest filminteresserte av de to, har deltatt på Kosmorama i mange år allerede. Selv om hun beskriver seg som medium filminteressert rakk hun i fjor å se hele 12 filmer. Allerede har hun sett tre filmer, men innrømmer at det skal bli vanskelig å få sett fullt så mange i år.

– Det skal bli vanskelig å få tid til alt i år desverre, men jeg har i alle fall noen planlagt. Allerede fra mandag har jeg sett Wild Tales, The Third Wife, og Men alle vet. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å få sett Mid90s.

Mid90s er Jonah Hills regissørdebut og skildrer en ung gutts røffe oppvekst sammen med en eldre vennegjeng, og en trøblete familiesituasjon.

Mid90s er Jonah Hills regissørdebut og skildrer en ung gutts røffe oppvekst sammen med en eldre vennegjeng, og en trøblete familiesituasjon.

 

Første gang på Kosmorama

Marte Bonsted Torgersrud (22) deltok på Kosmorama for første gang, og var storfornøyd med Ut og stjæle hester.

Ut og stjæle hester har trukket mye publikum. Onsdagsvisningen klokken 16, som var festivalens nest siste visning av filmen, var inget unntak, og hadde fullsatt sal. Filmen ble åpnet av festivaldirektør Silje Engeness og Elisabeth Brinch fra Kinoklubben, som delte ut popcorn og brus til gjestene. Samtlige fikk også ett års medlemskap i Kinoklubben.

For flere var dette også første gangen de deltok på Kosmorama. Blant dem var sykepleierstudenten Marte Bonsted Torgersrud. Vi møter henne etter visningen av Ut og stjæle hester, en filmopplevelse hun var storfornøyd med.

– Filmen var veldig bra. Den er veldig annerledes fra det jeg vanligvis ser på, men jeg er veldig fornøyd med at jeg valgte å se den. Det er lite dialog i filmen, så man blir i stor grad kjent med personene gjennom tankene deres, sier hun og fortsetter:

– Skuespillerne er kjempeflinke, og det var flere kjente fjes blant skuespillerne enn jeg hadde trodd. Spesielt synes jeg Tobias Santelmann utmerket seg i filmen. Og så er han jo veldig kjekk, innrømmer hun.

For Torgersrud ga Kosmorama-besøket mersmak, og hun gjerne skulle sett at hun kunne fått med seg flere filmer i løpet av festivaluken. Når vi spør om hun kunne tenke seg å ta turen nesten år, er hun utelukkende positiv.

– Hvorfor ikke! Når man har tid og mulighet, er det gøy å se filmer man vanligvis ikke ser. Kosmorama tilbyr også mye mer enn en kinovisning. Helhetsopplevelsen blir noe helt annet. Det er mye mer som skjer, med introduksjon av filmene og diverse overraskelser man ikke får ellers. Ikke minst er stemningen upåklagelig, med masse mennesker som koser seg i spise- og avslapningsområdet, forklarer hun og fortsetter:

– Jeg skulle gjerne sett flere filmer i år hadde det ikke vært for at jeg skal på femmila i Kollen i helga, men jeg tar definitivt turen neste år, og får forhåpentligvis med meg flere av vennene mine.

 

 

 

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk