Trondheim på film – historiske filmer fra byen vår

Nyforelsket i en gammel flamme? Nå har du som er glad i Trondheim sjansen til å gjenoppfriske bruset fra gammel tid. La deg forføre av Trondheim på film!

Trondheimsreisen, som hadde suksess i 2018, var en ny film laget av gamle filmscener. Når følger Kosmorama og
Trondheim Kino opp med Trondheim på film, en serie gamle filmer fra byen, slik filmene i sin tid ble presentert for publikum.
Trondheim på film skal bli en serie på tre filmprogram som skal presenteres gjennom ett år. Det første programmet får premiere
på Kosmorama den første uka i mars.

Det første filmprogrammet består av Tram Ride Round Trondhjem (1908), som er den første kjente filmen fra byen,
deretter følger Trondheim i sol og sommer (ca. 1950), og Trondheim – en by i vekst (1962). Filmene etterlater dels vemodige, og dels sprudlende og humørfylte inntrykk.

Premieren finner sted på Kosmorama 6. mars klokken 19:15. Billetter er i salg nå! 

Produsenten bak Trondheimsreisen, Dag Hoel, har kuratert programmet og satt filmene inn i en historisk sammenheng. Filmene og historiene rundt dem, forteller om hvem vi egentlig er, vi som bor i Trondheim.

Serien med filmer produseres av Dag Hoel i samarbeid med Kosmorama og Trondheim Kino. De er restaurert av Nasjonalbiblioteket, det nasjonale organet for ivaretakelse av vårfilmkulturarv. Under premieren på Kosmorama onsdag 6. mars kl. 19:15, vil det bli levende pianomusikk til stumfilmen Tramride Round Trondhjem. Trygve Brøske har skrevet og skal framføre musikk som er inspirert av melodier fra varietéteateret Hjorten i Ila.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk