Programserie: Ramaskrik

Et stort festivalprogram kan være vanskelig å navigere gjennom. Hvilke filmer bør du se? Hva passer deg best?

For å gjøre det enklere å finne ut av dette, skal vi frem mot festivalen presentere våre programserier. Programseriene er tematiske eller sjangermessige inndelinger av filmene våre som kan brukes for å finne frem til favoritter. Vi har fem faste programserier, mens noen nye dukker opp fra år til år. De fem faste er dokumentar, samfunn, skråblikk, mennesker imellom og Ramaskrik. I tillegg kommer familieprogrammet Kosmokids, og i år har vi en jubileum-serie ved navn Kosmorama 15 år og en ny programserie med navn Internett 50 år.

Programserien «Ramaskrik» er skrekkfilmavdelingen på Kosmorama! Filmene er valgt ut av programrådet i filmfestivalen Ramaskrik i Oppdal, som er spesialister på nettopp skrekkfilm. Ramaskrik gir deg frysninger på ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden.

 

Assassination Nation

Da privat innhold fra mobilene til Salems innbyggere blir spredd på nettet, igangsettes en moderne men like fullt brutal variant av en heksejakt. De fire unge kvinnene som får skylden for spredningen må kjempe for livet gjennom en voldelig og kaotisk natt.  Assassination Nation er både en vond knyttneve og en usedvanlig kul opplevelse med et veldig moderne uttrykk og lydbilde. Mennesker er ikke hyggelige dyr, spesielt ikke i et land med amerikanske våpenlover.

Se visninger og billetter her.

 

 

 


Endzeit – Ever After

En zombieapokalypse har utslettet alt annet enn to tyske byer i denne uortodokse sjangerfilmen med nesten utelukkende kvinnelige navn på rulleteksten. Tilfeldigheter fører Eva og Vivi sammen, og de begir seg ut på en livsfarlig ferd mot trygghet i småbyen hvor det forskes på en kur. Det er vakkert, originalt, spennende og til tider brutalt. Naturen tildeles en sentral rolle i filmen og gjør Endzeit til en visuelt nyskapende og nydelig zombiefilm som samtidig stiller eksistensielle spørsmål om vår verden.

Se visninger og billetter her. 

 

 

 


Lords of Chaos


Black metal, kirkebrenning og blodige oppgjør. Lords of Chaos er historien om norsk Black Metals fødsel mot slutten av 80- og tidlig 90-tall sett fra regissør Jonas Åkerlunds kamera, og basert på boka med samme navn. Om Øystein «Euronymous» Aarseths skjebnesvangre møte med Varg «Greven» Vikernes og hendelsene som skapte legenden om Mayhem.

Billetter og visninger her.

 

 


TUMBBAD

Unge Vinayak kommer fra landsbyen Tumbbad i kolonitidens India på 1800-tallet. Han mistenker at hans heks av en oldemor har kjennskap til en myteomspunnet skatt som vernes av en ond fallen guddom. Han blir besatt av å finne skatten, koste hva det koste vil. Dette er en episk fortelling, en visuell skatt filmet i utrolige omgivelser under monsunregnet. Tumbbad er en unik sjangerhybrid som er basert på hinduismens mytologi og som leker med skrekkfilmens premisser. Du har aldri sett noe lignende!

Regissør Rahi Anil Barves debutfilm tok hele seks år å lage, men ble belønnet med å åpne kritikeruken på Venezia filmfestival til bravur. Barves bejublede kortfilm Manjha fra 2008 ble valgt ut av regissør Danny Boyle til å inkluderes som bonusmateriale på videoutgivelsen av Slumdog Millionaire. Det jobbes allerede med en oppfølger til Tumbbad.

Billetter og visninger her.


The Wind


Vi befinner oss på den øde, amerikanske prærien på slutten av 1800-tallet. Lizzy og Isaac bor svært ensomt til og deres ufrivillige barnløshet tærer på ekteskapet. I tillegg er det noe der ute på de store åpne slettene som er ute etter Lizzy. Kanskje det bare er vinden, kanskje er det et dyr, kanskje er det noe mye mer uhyggelig. Den isolerte tilværelsen i det fiendtlige landskapet driver Lizzy til vanvidd, og hun sliter med å skille fantasi fra virkelighet.

Billetter og visninger:

Onsdag 6. mars kl. 12:30

Torsdag 7. mars kl. 21:00

Søndag 10. mars kl. 20:30

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk