Kosmorama feirer 15 år med retrospektiv programserie

Årets Kosmorama er den 15. utgaven av festivalen, noe som fortjener en ordentlig feiring! I anledning jubileet tar vi i samarbeid med Cinemateket i Trondheim et tilbakeblikk på et knippe av de mest minneverdige filmene som en gang har vært en del av Kosmoramas filmprogram. I vår jubileumsserie finner du en tidligere publikumsfavoritt, kritikerfavoritt, åpningsfilm og New Directors Award-vinner. Vi håper dere vil feire med oss når vi går inn i vår 15. festival, og gleder oss til de 15 neste!

I denne programserien har vi brukt filmomtalene som ble skrevet da filmene ble vist for første gang på Kosmorama.

 

Tusen bitar

Bjørn Afzelius brukte musikken til å formidle ting han ikke klarte å si. Savnet etter kjærligheten han aldri fikk som barn kan skimtes i de sterke sangtekstene som gjorde ham til Skandinavias mest elskede og hatede artist. Gjennom samtaler med de som kjente ham best, blir vi kjent med idealisten bak de blankpussede cowboy-bootsene og det vakre ytret. Sånn får vi innblikk i et liv preget av en stadig jakt på nærhet.

Tusen bitar hadde sin verdenspremiere i 2014 da den var åpningsfilmen på den tiende utgaven av Kosmorama.

Visninger:

Mandag 4. mars – Prinsen 7 – kl. 18:15 – billetter

Onsdag 6. mars – Cinemateket – kl. 20:00 – billetter

Torsdag 7. mars – Kongesalen – kl. 20:30 – billetter

 

Wild Tales

Wild Tales er en argentinsk publikumssuksess. Dette er en samling av de seks villeste historiene du kan tenke deg. Hva gjør du når du opplever noe som gjør deg fly forbanna, forulempet og tråkka på? Sannsynligvis vender du deg om, later som du ikke har hørt eller sett, redd for å miste ansikt. Men ikke folka i Wild Tales. De gjør alt annet enn å snu seg vekk – de reagerer voldsomt og lar raseriet flomme.

Wild Tales var en tydelig publikumssuksess som dro fulle hus da den ble vist på Kosmorama i 2015. Naturligvis vant den dermed også årets publikumspris på festivalen.¨

Visninger:

Tirsdag 5. mars – Prinsen 2- kl. 17:00 – billetter

Fredag 8. mars – Kongesalen – kl. 18:00 – billetter

Søndag 10. mars – Cinemateket – kl. 15:00 – billetter

 

Gjenforeningen

Hun ble ikke invitert. Da Anna Odells ungdomsskoleklasse feiret 20-årsjubileum fant noen ut at det var best å utelate «gale Anna» fra gjenforeningen. Hun var jo alltid så sær, og så begynte hun med de kontroversielle kunstgreiene sine senere. I Gjenforeningen setter Anna i stand sin egen reunion med klassen, og hun tar et dramatisk oppgjør med fortiden.

Filmskaper Anna Odell var gjest på Kosmorama i 2014 da Gjenforeningen var en del av vårt New Directors-program, og vant årets New Directors Award.

Visninger:

Onsdag 6. mars – Prinsen 7 – kl. 22:00 – billetter

Fredag 8. mars – Cinemateket – kl. 20:00 – billetter

Søndag 10. mars – Prinsen 7 – kl. 18:30 – billetter

 

Den grønne sykkelen

Guttejenta Wadjda er ti år og ønsker seg mest av alt en sykkel. Det er ikke bare enkelt, jenter skal ikke sykle. Men Wadjda gir ikke opp så lett. Den grønne sykkelen er på mange måter et slags positivt resultat av den arabiske våren. Det er den første saudiarabiske filmen noensinne regissert av en kvinne, og den er som skreddersydd til å rette oppmerksomheten mot kvinners vilkår i Saudi-Arabia.

Filmen vist på Kosmorama første gang i 2013 og var samme år en av de mest kritikerroste filmene i norsk filmpresse.

Visninger: 

Onsdag 6. mars – Cinemateket – kl. 18:00 – billetter

Torsdag 7. mars – Prinsen 2 – kl. 18:00 – billetter

Fredag 8. mars – Kongesalen – kl. 16:00 – billetter

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk