Her er programmet for Kosmorama 2019!

Endelig har vi gleden av å dele det komplette programmet for Kosmorama 2019 med dere! Vi er stolte over årets program, og er sikre på at det finnes noe for enhver smak her – fra hjertevarm feelgood til rystende drama, og mer til. I likhet med tidligere år, har vi fem faste programserier og noen nye. Disse kan hjelpe dere med å navigere gjennom årets program, så bruk dem godt.

Fra lokalt til internasjonalt

I årets program finner vi alt fra de helt nære historiene fra Ranheim (Togrøvere) og spillefilm fra Sunnmøre (Skynd deg sakte), til periodedrama fra Vietnam (The Third Wife) og musikal fra Kirgisistan (The Song of the Tree). Som vanlig har vi film fra nesten hele verden, og vi håper dette kan gi deg en rekke nye og spennende innsikter i verdenen vi lever i. Kosmorama betyr nemlig «å se verden med et annet blikk». Det oppsummerer fint hvorfor film er viktig. En god filmopplevelse gir utsikt, innsikt og utvider horisonten.

Også Ut av kinosenteret

Vi er å finne på Prinsen Kinosenter for andre år på rad, men tar selvsagt også turen utenfor kinosalene blant annet med visning av On the Basis of Sex på Tukthuset og dokumentaren The Heat: A Kitchen (R)evolution på Jossa. I tillegg samarbeider vi med TYVEN, hvor vi blant annet inviterer til jubileumsvisning av musikkdokumentaren ​Buena Vista Social Club​ med introduksjon av Dag Hoel og cubansk stemning fra formiddag til kveld. På TYVEN blir det også quiz med Filmpolitiet fra NRK P3 og – for første gang i Trondheim – det svært underholdende konseptet «Film med ord». Det vil også være visninger av utvalgte filmer fra festivalprogrammet på Cinemateket i Trondheim på Olavshallen. Her får du blant annet mulighet til å se en nyoppusset versjon av Liv Ullmanns spillefilmdebut ​Ung flukt.

Ønsker du å lære mer om årets program og få tips til hva du bør se? Trykk her for å høre en podkast med festivaldirektør Silje Engeness, filmprogramsjef i permisjon Ola Lund Renolen og filmanmelder i Adresseavisen Terje Eidsvåg.

Her er årets programserier:

New Directors: Kosmoramas konkurranseprogram. Dette er filmer fra nye regissører som vi har tro på.

Mennesker i mellom: Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

Skråblikk: Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her finner du blant annet rå western, en episk musikal og en mørk komedie.

Samfunn: Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi alt fra ren fiksjon til filmer basert på sanne historier.

Dokumentar: Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer viser alt fra de menneskelige konsekvensene av krig til portretter av inspirerende kvinner.

Ramaskrik: Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger på ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden.

Kosmokids: Familiehelga for barn i alle aldre. På årets Kosmokids reiser vi til havets bunn gjennom fantastiske filmer og morsomme aktiviteter på Prinsen Kinosenter.

Kosmoramaopplevelser: Kosmorama er ikke bare film! Under festivalen kan du oppleve regissørbesøk, kulinarisk kino, quiz, festvisninger og film i helt spesielle omgivelser.

Kosmorama 15 år: Vi feirer at årets festival er den 15. utgaven av Kosmorama med et tilbakeblikk på noen favoritter fra tidligere festivalprogram.

Internett 50 år: I år er det 50 år siden oppfinnelsen av ARPANET, forløperen til det vi i dag kjenner som internett. Gjennom denne programdelen setter vi fokus på hvordan internett påvirker livene våre.

Minimalens kortfilmprogram: I år samarbeider vi med Minimalen kortfilmfestival om et kortfilmprogram på Kosmorama.

 

Hele programmet og billetter til alle visninger finner du her!

Enkeltbilletter koster 110 kroner. Festivalpass kan kun kjøpes på nett, koster 1195 kroner, og fås her. Vi ses på Prinsen Kinosenter i uke 10!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk