Disse er nominert til Kanonprisen for filmåret 2018!

Årets utdeling av Kanonprisen finner sted torsdag 7. mars, og da skal filmbransjen hedre de beste bidragene fra det norske filmåret 2018. Filmarbeidere har gjennom sine respektive fagforbund stemt frem en vinner i ti ulike kategorier. De tre kandidatene i hver kategori med flest stemmer er nå klar – her er de nominerte til Kanonprisen 2018!

Les mer om Kanonprisen her.

Blindsone​ og ​Skjelvet ​tar flest nominasjoner

Det norske filmåret vi nå har gjort oss ferdig med, står igjen som et av de mest omfattende på lenge. Hele 28 norske filmer hadde kinopremiere i løpet av året.

Tuva Novotnys ​Blindsone​ er nominert i fem kategorier. Novotny er blant de nominerte i både beste regi og beste manus for filmen, som er hennes spillefilmdebut som regissør. Produsent Elisabeth Kvithyll er også nominert for arbeidet med filmen. Pia Tjelta er nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle som en mor i krise, og Oddgeir Thune er nominert til beste birolle.

Storfilmen ​Skjelvet​ henter også fem nominasjoner: Harald Rosenløw Eeg og John Kåre Raake er nominert for sitt manus, og Martin Sundland er nominert til beste produsent. Filmen henter også nominasjoner for produksjonsdesign, klipp og lyddesign.

Øvrige filmer nominert er ​Føniks​, S​onja​,​ Harajuku,​ ​Tårnet​, ​Røverdatter​, ​Utøya 22. juli​,Trondheimsreisen,​ ​En affære​, ​Mordene i Kongo​, ​Når jeg faller,​ ​Vann over ild​ og ​Månelyst i Flåklypa​. Se full oversikt lenger ned.

Sigrid Bonde Tusvik styrer showet

Årets konferansier er Sigrid Bonde Tusvik. Hun er kjent som komiker fra både scene og tv, og har i senere år slått seg opp som en av landets største podkastere i «Tusvik og Tønne». Tusvik har en utstråling og et engasjement som gjør henne selvskreven som konferansier på en kveld der vi skal feire filmens kraft som kunst, underholdning og samfunnsbidrag. Vi er i trygge hender når hun loser oss gjennom prisutdelingen på Byscenen i Trondheim torsdag 7. mars.

 

Produksjonsdesign

Jørgen Stangebye Larsen (Skjelvet)
Eva Noren (Føniks)
Lina Nordqvist (Sonja)

Klipp

Christian Siebenherz (Skjelvet)
Silje Nordseth (Tårnet)
Christoffer Heie (Røverdatter)

Lyddesign

Tormod Ringnes, Baard H. Ingebretsen (Skjelvet)
Gisle Tveito (Utøya 22. juli)
Jørgen Meyer, Audun Røstad, Geir Døhlie Gjerdsjø (Trondheimsreisen)

Beste kvinnelige hovedrolle

Pia Tjelta (Blindsone)
Ine Marie Wilmann (Sonja)
Andrea Bræin Hovig (En affære)

Beste birolle

Maria Bonnevie (Føniks)
Oddgeir Thune (Blindsone)
Tone Danielsen (Mordene i Kongo)

Beste manus

Harald Rosenløw Eeg, John Kåre Raake (Skjelvet)
Tuva Novotny (Blindsone)
Sebastian Torngren Wartin (Harajuku)

Beste regi

Eirik Svensson (Harajuku)
Sofia Haugan (Røverdatter)
Tuva Novotny (Blindsone)

Beste foto

Martin Otterbeck (Utøya 22. juli)
Karl Erik Brøndbo (Harajuku)
Daniel Voldheim (Sonja)

Beste mannlige hovedrolle

Preben Hodneland (Når jeg faller)
Tobias Santelmann (Mordene i Kongo)
Cato Skimten Storengen (Vann over ild)

Beste produsent

Cornelia Boysen (Månelyst i Flåklypa)
Elisabeth Kvithyll (Blindsone)
Martin Sundland (Skjelvet)

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk