Vi presenterer smakebiter fra programmet!

Vi er inne i siste uke før jul, og for å tyvstarte høytiden ønsker vi i Kosmorama å slippe én film fra programmet daglig, mandag til fredag denne uken!

Ukens drypp fra programmet vil bestå av én film fra fem av programseriene våre: samfunn, mennesker imellom, skråblikk, dokumentar og konkurranseprogrammet New Directors. Vi håper denne forsmaken på programmet vekker interesse og gir et innblikk i noe av det du vil kunne oppleve på Prinsen Kinosenter i uke 10.

Det er ikke mulig å kjøpe billetter til enkeltvisninger enda, men festivalpass kan kjøpes her. Nærmere festivalen vil det også bli mulig å kjøpe klippekort som gir fem visninger for prisen av fire.

Fredag: Fahrenheit 11/9

Siste slipp for denne uka er en film fra dokumentar-programmet vårt.

9.11.16 ble Donald Trump valgt til USAs 45. president. I Fahrenheit 11/9 spør den kjente dokumentarfilmskaperen Michael Moore hvordan det kunne skje. Det amerikanske demokratiet er i fare, er budskapet i dokumentaren som filmskaperen selv har omtalt som begynnelsen på slutten på Trumps presidentskap. Tittelen på filmen spiller på datoen Trump ble annonsert som neste president, og er samtidig et nikk til en tidligere dokumentar av Moore, Fahrenheit 9/11, der han ser på hva som har skjedd i USA etter terrorangrepet 11. september.

Torsdag: Florianopolis Dream

For torsdagen ønsker vi å dele en film fra programserien vi kaller mennesker imellom – filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker.

Lucrecia og Pedro drar på ferie sammen med sine nesten voksne barn. En ferietur kan være en påkjenning for enhver familie, og det faktum at Lucrecia og Pedro er i ferd med å separeres gjør ingenting enklere. Familien håper likevel at turen skal bringe dem sammen, men relasjonene dem imellom utfordres av nye bekjentskap og situasjoner. Regissør Ana Katz skildrer kvinnelige erfaringer på en uvanlig nyansert og god måte i denne bittersøte fortellingen.

Onsdag: Alpha: The Right to Kill

Onsdagens slipp er en sterk film fra programserien samfunn, hvor vi tilbyr filmer som tar opp dagsaktuelle tematikk og enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet.

Siden juni 2016 har president Rodrigo Duterte regjert på Fillipinene. Han har blitt internasjonalt beryktet for sine kontroversielle uttalelser og ikke minst for sine hardhendte metoder for å slå ned på salg og bruk av narkotika i hjemlandet. Flere tusen har blitt drept på grunn av hans krig mot narkotika.

I spillefilmen Alpha: The Right to Kill skildrer regissøren Brillante Mendoza narkotikakrigen på nært hold. Vi følger politimannen Espino og doplangeren Elijah. På overflaten framstår Espino korrekt og lovlydig, men det går ikke lang tid før man skjønner at han er tvers gjennom korrupt. Elijah på sin side lever i dyp fattigdom og går til desperate skritt for å sikre familien inntekter. Blant scenene i filmen som gjør sterkest inntrykk er når han gjemmer dop i datterens bleie for ikke å bli tatt av borgervernet som patruljerer i gatene for å stoppe folk med narkotika. Filmen gir et godt bilde på en dyster del av virkeligheten på dagens Fillipinene. Den vant Special Prize of the Jury på San Sebastian internasjonale filmfestival i høst.

 

Tirsdag: Cold November

2019_tirsdag2_Programdrypp_Nettsidebanner_Kosmorama-1024x384.jpg

Tirsdag gir vi en smakebit på konkurranseprogrammet New Directors! Dette er filmer med regissører vi mener det er verdt å holde øynene åpne for. Kriteriet er at regissøren ikke skal ha laget mer enn tre fullengde-spillefilmer.

Fadil og familien lever i Kosovo tidlig på 90-tallet, og store politiske konflikter er i ferd med å endevende deres hverdag. Som statlige ansatt står Fadil overfor et vanskelig valg som vil teste hans grenser: skal han si opp jobben og demonstrere for den kosovoanske republikk, eller svelge skammen og beholde jobben for å kunne forsørge familien? Cold November er en ærlig og rørende skildring av en families belastning i krig og usikker fremtid, hvor det dagligdagse familielivet ikke nødvendigvis stopper opp selv om landet er i politisk uro. Dette er regissør Ismet Sijarinas første spillefilm. Kosmoramas trofast publikum vil kanskje dra kjensel på den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Adriana Matoshi, som også var å se i The Marriage fra årets program. Se traileren her!

 

Mandag: Under The Silver Lake

Mandag har vi gleden av å presentere en film fra programserien skråblikk! Her finner du filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde som gir observasjoner av vår samtid med, nettopp, et skrått blikk.

Under The Silver Lake er David Robert Mitchells første film etter suksessen It Follows. Sam (Andrew Garfield) er arbeidsløs, tafatt og litt paranoid. En dag møter han sin nye nabo, Sarah (Riley Keough), som han raskt blir oppslukt i. Dagen etter er hun plutselig forsvunnet. Det eneste hun har etterlatt seg er en lite eske og et stort symbol malt veggen hennes. Sam setter i gang en surrealistisk jakt gjennom L.A for å finne henne. På veien ser han hemmelige symboler og mysterier over alt, og snart han avdekker en svært bisarr konspirasjon. Se traileren her!

 

Følg med på våre kanaler i morgen også for å få med deg nok en smakebit på programmet til Kosmorama 2019!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk