Kosmokids 2019: På havets bunn!

Velkommen til 2019s familieprogram på Kosmorama: Kosmokids – På havets bunn!

Hvert år byr Kosmorama på filmer og annen moro spesielt rettet mot barn og familier. I år ønsker vi å sette fokus på havet og det fantastiske plante- og dyrelivet som lever der med temaet «På havets bunn»!

Det blir feiring av 30-årsjubileet til Disney-klassikeren Den lille havfruen (1989), gjensyn med Ghibli-perlen Ponyo på klippen ved havet (2008) og mye mer. Vi gleder oss til å etter hvert kunne avsløre hvilke aktiviteter som vi tilbyr i tillegg til filmvisningene, og håper store og små har lyst å ta turen til Prinsen kinosenter for å tilbringe dagen med oss lørdag 9. mars!

Du kan kjøpe enkeltbilletter til alle visningene på nett og på Prinsen kinosenter. På Prinsen kinosenter kan du også kjøpe Adressabilletten, som koster 150 kroner og gir tilgang på én filmvisning for en voksen og ett barn under 15 år.

Dette er årets Kosmokids-visninger:

Den lille havfruen (1989)

Den lille havfruen kom ut i 1989, og har siden den gang vært blant de mest folkekjære Disney-klassikerne. Under Kosmorama 2019 feirer vi at det er hele 30 år siden filmen kom ut for første gang.

Ariel bor på havets bunn sammen med sine søstre og sin far, kong Triton. Ariel klarer ikke å slutte å drømme om livet på land. En dag redder hun en prins fra å drukne, og hun trosser alle advarsler fra faren sin og inngår en avtale med sjøheksen Ursula: I bytte mot Ariels nydelige sangstemme, skal Ursula gi henne menneskebein. Men drømmen viser seg å bli et mareritt, og Ariel må redde prinsens kjærlighet og farens kongerike i et kappløp mot tiden.

Lørdag 9. mars – kl. 14:00 – Sal: Prinsen 2 – billetter her!
Søndag 10. mars – kl. 14:00 – Sal: Prinsen 2 – billetter her!

Aldersgrense: 7 år. Varighet: 1 t. 25 min.


Elias og kongeskipet (2007)

I Elias og kongeskipet møter vi redningsskøyta Elias og vennene hans i kystsamfunnet Lunvik. Etter en utfordrende storm får ikke Elias jobbe som redningsskøyte mer. Men snart legger han ut på en spennende ekspedisjon for å finne det forsvunnede Kongeskipet og prinsessebåten, og Elias må bevise hvor modig han er. Dette er den første langfilmen om Elias, og filmen ble varmt mottatt av både store og små da den ble lansert i 2007.

Lørdag 9. mars – kl 12:00 – Sal: Prinsen 2 – billetter her!
Søndag 10. mars – kl. 12:00 – Sal: Prinsen 2 – billetter her!

Aldersgrense: Tillat for alle. Varighet: 1 t. 16 min.


Ponyo på klippen ved havet (2008)

Fra fantastiske Studio Ghibli har vi gleden av å presentere Ponyo på klippen ved havet! Filmen handler om gullfisken Ponyo, som blir venn med en liten gutt og ønsker å bli et menneske. Dette utløser en eldgammel forbannelse, og det er opp til Ponyo og den lille gutten å redde verden. Bak filmen står Hayao Miyazaki, som også har laget japanske animasjonsperler som Min nabo Totoro og Chihiro og heksene.

Lørdag 9. mars – kl. 14:15 – Sal: Prinsen 3 – billetter her!
Søndag 10. mars – kl. 14:15 – Sal: Prinsen 3 – billetter her!


Aldersgrense: 7 år. Varighet: 1 t. 43 min.


Oppdrag Nemo (2003)

I denne Pixar-klassikeren fra 2003 møter vi Nemo, en nysgjerrig klovnefisk som blir fanget av dykkere og havner i et akvarium. Hans far Marlin legger ut på en reise sammen med den glemsomme, men godhjertede, Dory for å finne sønnen sin. På veien møter de surfende skilpadder, sultne fugler, gale haier og en rekke andre utfordringer.  Oppdrag Nemo vant prisen for beste animasjonsfilm i 2003, og har blitt rost for sin hjertevarme fortelling såvel som sin naturtro fremstilling av fisk og marine miljø.

Lørdag 9. mars – kl. 12:00 – Sal: Prinsen 3 – billetter her!
Søndag 10. mars – kl. 12:00 – Sal: Prinsen 3 – billetter her!

Aldersgrense: 7 år. Varighet: 1 t. 41 min.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk