Helgas filmtips: Havet

Endelig helg og endelig nye filmtips! For å feire at familieprogrammet under Kosmorama 2019, Kosmokids: På havets bunn er ute, ønsker vi denne helga å trekke frem filmer som er relatert til samme tematikk: Nemlig havet. Her er det mye å ta av, fra klassikere som Titanic og Haisommer til animasjonsperler som Stor ståhai og Oppdrag Nemo. Sistnevnte kan du se på Kosmokids under Kosmorama 2019, i tillegg til Den lille havfruen, Elias og kongeskipet og Ponyo på klippen ved havet.

Les mer om Kosmokids her!

The Shape of Water (2017)


Denne perlen fra Guillermo del Toro gikk sin seiersgang på starten av året. Den ble nominert til hele 13 Oscar, og vant blant annet i kategoriene for beste film og beste regi. Filmen handler om Sally, som jobber som vaskehjelp på et laboratorium og forelsker seg i en mystisk amfibieskapning.

Den kan du leie på iTunes for 49 kroner, eller på Viaplay for 49 kroner.

 

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)


Denne filmen er ikke kjent for å være en av regissør Wes Andersons beste, men vi synes likevel den er verdt å få med seg.  Vi møter Steve Zissou, som legger ut på oppdrag for å hevne seg på en hai som spiste hans tidligere partner, Esteban. Med seg tar han et team bestående blant annet av en brasiliansk gitarist som synger David Bowie på portugisisk, hans kone som er i ferd med å forlate han og en fyr som kanskje er sønnen hans.

Se filmen på iTunes for 39 kroner.

 

Kon-Tiki (2012)


Kon-Tiki er en av Norges største filmsuksesser. Filmen ble nominert til Oscar og Golden Globe for beste fremmedspråklige film, og her hjemme vant den Kanonprisen i fem ulike kategorier. Filmen tar for seg historien om Thor Heyerdal og hans «Kon-Tiki»-ekspedisjon.

Filmen kan strømmes på Viaplay, eller leies på iTunes for 39 kroner.

 

Hav en fin helg!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk