Helgas filmtips: God jul!

Med bare tre dager igjen til julaften, er julestemninga ordentlig på plass hos Kosmorama-staben. Snart er det juleferie, og noe av det vi gleder oss aller mest til i jula er å se en god julefilm eller to. I denne helgas filmtips anbefaler vi noen av våre julefilm-favoritter og håper dere vil kose dere like mye med disse som det vi gjør.

 

It’s a Wonderful Life (1946)

En virkelig klassiker som vi må ha sett for at julestemninga skal være skikkelig på plass. James Stewart gjør en av sine alle beste roller som den idealistiske familiefaren som alltid har ofret sin egne drømmer for å hjelpe andre. Når det butter som verst på selveste julaften og han vurderer å hoppe i elva, blir han tilsendt den herligste engelen i filmhistorien som sin redning.

 

Grinchen (2000/2018)

En favoritt å se sammen med familien. Grinchen har et hjerte som er to nummer for lite. Han hater jula og planlegger å stjele den for å få slutt på all den avskyelige julegleden i byen Hvemby. Jim Carrey gjør en fantastisk rolle i den amerikanske versjonen fra 2000 som den grusomme Grinchen. I 2018 lanserte skaperne av Minions en ny animert versjon av fortellingen om Grinchen, som kan ses med norsk tale på kino i julen!

 

Polarekspressen (2004)

Dette er en av de fineste animasjonsfilmene vi vet, og i tillegg til å være en vakker film i seg selv forteller den også en varm historie om julens magi. Chris har begynt å miste troen på julenissen og ligger våken lille julaften med håp om et siste tegn på at han finnes. Da et stort tog ruller inn i hagen starter Chris’ reise til Nordpolen med Polarekspressen for å finne tilbake til barndommens julemagi.

 

Love Actually (2003)

Dette er en nydelig hjertevarm flettverkshistorie om flere mennesker i svært ulike livssituasjoner, som finner (eller forsøker å finne) kjærligheten i de mest absurde settinger. Vi griner alltid når Liam Neeson spiller “Bye Bye Baby” i konas begravelse og elsker Martin Freeman i rollen som den elskverdige og kleine pornoskuespilleren som har et godt øye til en kollega.

 

Med det ønsker vi fra alle oss til alle dere, riktig god jul!

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk