Trondheim Litteraturfest 2018

Trondheim litteraturfest er en festival for alle som er glade i litteratur. Festivalen byr på forfattermøter, debatt, byvandring, musikk og barnas egen litteraturfest. Festivalen avholdes fra 30. november til 2. desember og årets tema er morgendagens samfunn. Hvordan vil livet i Trondheim se ut i 2050? Hva med i 2250?

På programmet for årets festival står: Erlend Loe, Maja Lunde, Kaspar Colling Nielsen, Bår Stenvik, Øyvind Rimbereid, Elin Viktoria Unstad, Morten Søndergaard, Endre Ruset, Ole Andreas Underland, Stig Inge Bjørnebye, byvandring med Brødet og Eselet, Poesipub, debatt om norsk bistand, Beijing Trondheim DJ set, Klassikertimen om Den guddommelige komedie, og musikk ved BAMMM.

Mer info og billetter her

Under Trondheim Litteraturfest 2018 presenterer Kosmorama filmen HER. Filmen skal innledes av Bår Stenvik. Han har skrevet romanen Informasjonen og fant raskt ut at boka hans og filmen hadde mange like trekk når han så filmen for første gang. Historiene er ganske forskjellige i realiteten, men premisset er likt: forholdet som vokser frem mellom en mann og hans AI. Nettopp derfor er det også interessant å se hvordan historiene har utforsket forskjellige aspekter av temaet.

 

Spike Jonze – HER

Her er regissert av Spike Jonze med Joaquin Phoenix i hovedrollen. Filmen mottok en rekke priser og nominasjoner, først og fremst for Jonze’s manus. På den 86.utgave av Academy Awards mottok Her fem nominasjoner og mottok prisen for beste orginale manus. Jonze’s vant også beste manus på den 71.utgave av Golden Globe Awards, den 66.utgave av Writers Guild of America Awards, den 19.utgave av Critivs1 Choice Awards og den 40.utgave av Saturn Awards. I 2016 ble Her stemt frem til den 84. beste filmen i verden av 177 kritikere rundt om i verden gjennom BBC.

Handling

En ensom forfatter utvikler et uvanlig forhold til sitt nyinnkjøpte operativsystem – en løsning designet for å tilfredsstille alle behov. Fra den underfundige hjernen til filmskaperen Spike Jonze, kommer den romantiske dramafilmen «Her» – en helt spesiell og original kjærlighetshistorie.

Handlingen finner sted i Los Angeles i nær fremtid, hvor hovedpersonen, Theodore (Joaquin Phoenix), lever av å skrive rørende, personlige brev for folk som ikke har tid eller lyst til å skrive dem selv. Selv har han dyp hjertesorg etter slutten på et langt forhold. Han kommer først ut av skallet igjen når han stifter bekjentskap med det nye, avanserte dataoperativsystemet «Samantha» (Scarlett Johansson). «Samantha» er et intuitivt og selvstendig dataprogram, som kommuniserer med Theodore via en livlig, kvinnelig stemme. De kan aldri være intime, men behøver det å bety at de ikke kan elske hverandre?

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk