Pia Tjelta vant prisen “sølvskjellet”

Sølvskjellet ble 28. september delt ut til beste kvinnelige skuespiller under den prestisjefylte filmfestivalen i San Sebastian 2018. Prisen har tidligere blitt tildelt kjente skuespillere som Audrey Hepburn, Mia Farrow og Sophia Loren. Dette året gikk prisen til Pia Tjelta for sin sterke rolle i Blindsone. Eneste nordmann som har vunnet denne prisen tidligere er Liv Ullmann.

Nordisk Film Production hadde nylig en spesialvisning av Blindsone på Trondheim Kino med besøk av filmviter og professor Anne Gjelsvik som ledet panelsamtale med filmens produsent Elisabeth Kvithyll og Curt Ivar Røhmen fra VIVAT. Filmen hadde norsk premiere 24.august. Kvithyll beskriver filmen som en samvittighetsfull og virkelighetsnær fortelling med mål om å åpne samtale om psykisk helse og sette fokus på forebyggende metoder.

Blindsone er Tuva Novotnys regidebut og eneste norske film som har deltatt i konkurranseprogrammet under festivalen i år. Regissør Tuva Novotny beskriver Tjelta som en skuespiller med stort talent som gjør seg fortjent til å bli utmerket i en så ærefull sammenheng, grunnet hennes vilje til å stå på og jobbe hardt. – Hun har enorme kvaliteter som kunstner som utmerker seg på internasjonalt nivå.

 – Først og fremst er jeg jo ganske sjokkert over at dette var mulig, så jeg er nærmest målløs. Jeg er uendelig takknemlig og aldeles overveldet over å motta en slik utmerkelse blant filmer med skuespillerinner jeg beundrer så mye, sier Pia Tjelta og takker Novotny for muligheten.

Vi gratulerer så mye!

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk