Jakten på skjønnheten

Sør-Trøndelag legeforening inviterer til spennende høstcafé på Litteraturhuset og Sparebank 1 kinosal, torsdag 4. oktober 2018 kl 19.00.

Filmregissør Elina Rossini kommer til Trondheim med dokumentaren The Illusionists (2015). Gjennom filmen og påfølgende panelsamtale skal det stilles spørsmål og skapes debatt innen et svært aktuelt tema, både for folk flest og kanskje spesielt for ansatte i helsevesenet. Etter filmvisningen vil også Kosmorama-direktør Silje Engeness vil lede en Q&A med filmskaperen.

Aksel Faanes Persson er ordstyrer i panelsamtalen. I panelet deltar Kari Løvendahl Mogestad –  lege og forfatter av boka “kroppsklemma”, Kjersti Ausen – overlege og spesialist i plastikkkirurgi, Leif Edward Ottesen Kennair –  psykologprofessor og tidligere leder for Psykologisk institutt ved NTNU og Kristin Gjelsvik – toppblogger som har vært nominert og vunnet flere priser. 

Elena Rossini har reist til alle verdens kontinenter for å se hvordan jakten på skjønnheten driver stadig flere til å legge seg under kniven eller ta i bruk andre metoder for å bli enda vakrere, og bli en enda «bedre» utgave av seg selv. Etter kroppen ble frigjort på 1900-tallet av kommersielle grunner, har den blitt et forbrukerobjekt. Det har bygget seg opp en idé blant oss om at et ungdommelig og “perfekt” utseende er nøkkelen til suksess og lykke, selv om vi alle har en kropp som naturligvis skal bli eldre.

Meld deg på arrangement på Facebook eller på Legeforeningen sine nettsider.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk