Vinn billetter til Blindsone

Nordisk Film Production ønsker velkommen til spesialvisning av Tuva Novotnys Blindsone torsdag 20.september kl.18:00 på Trondheim kino. Etter visningen vil filmviter og professor Anne Gjelsvik lede panelsamtale med produsent Elisabeth Kvithyll og Curt Ivar Røhmen fra VIVAT.

Blindsone følger en mors kamp for å forstå sin datters krise, når den rammer hele familien. Hvordan kan vi som voksne, foreldre og samfunn hjelpe barn og ungdom å åpne opp om vanskelige tanker og psykiske lidelser, når idealene bygger på lykke og overskudd?

Filmen er Tuva Novotnys debut som spillefilmregissør og manusforfatter. Hun har fått med seg Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i sentrale roller i denne rørende dramafilmen som skildrer store spørsmål i menneskelivet ved å gå tett på en liten familie. Det er en nøktern film som griper fatt i menneskelige følelser som er vanskelige, vakre og rørende.

«Jeg skrev manus da jeg opplevde en stor taushetskultur omkring emnet. Da jeg samtidig leste om flere tilfeller av veldig unge suicidale saker i Norge, opplevde jeg en manglende åpenhet og diskusjon om psykiske lidelser – både i hjemmemiljøer og i den offentlige debatt. Jeg syntes også at de samtaler som ble ført ofte var preget av skyld og årsak, istedenfor aksept og åpenhet. Siden film er mitt område, var det naturlig for meg å bruke dette til å sette fokus på noe jeg syntes det snakkes altfor lite om» sier regissør Tuva Novotny.

Filmen tar opp et viktig og høyst aktuelt tema i dagens samfunn. Produsent Elisabeth Kvithyll sier følgende om filmen:

«Blindsone tar utgangspunkt i norsk virkelighet og viktige samfunnsutfordringer, og skildrer store spørsmål i menneskelivet ved å gå tett på en liten familie. Det er en samvittighetsfull og virkelighetsnær fortelling med mål om å åpne samtale om pysisk helse og sette fokus på forebygging metoder. Vi ser frem til å vise filmen i Trondheim og med påfølgende samtale

Kosmorama har vært så heldig og fått dele ut noen billetter til Blindsone. Delta i konkurransen her for muligheten til å vinne billetter til spesialvisningen 20. September.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk