Kulinarisk kino: Gudfaren

Velkommen til kulinarisk kino med Kosmorama! Lørdag 20. Oktober inviterer vi i samarbeid med Alma’s til italiensk aften med klassikeren Gudfaren og treretters middag. Filmvisningen finner sted på Alma’s, og kjøkkenet har satt sammen en meny som setter stemningen. Dørene åpner klokken 14.00 og filmen starter 14.30. Du får muligheten til å se en av tidenes beste filmer samtidig som du nyter et bedre måltid.

Meny

AN OFFER YOU CAN’T REFUSE
Vi serverer et utvalg norsk og italiensk spekemat
Oliven, caprese, marinerte artisjokk og foccacia
(Ih: sulfitt, spelt, hvete, melk)

SLEEP WITH THE FISHES
Risoni med reker, blåskjell og fenikkel
Blåskjell- og safranskum
(Ih: hvete, blåskjell, reker, melk)

DON’T FORGET THE CANNOLI
Cannoli «norvegese» fylt med søt ricottakrem og sitron
(Ih: hvete, melk, egg)

Om filmen

Gudfaren er en av de få filmene som ikke trenger noen introduksjon. Enten har du sett den, eller så er det virkelig på tide å få sett den. For ordens skyld må vi nesten si litt om den likevel. Filmen er en av de store filmklassikerne, og er favorittfilmen til svært mange. Filmen er sentrert rundt Corleone-familien i 1940-tallets New York.

Byen domineres av fem sterke mafiafamilier med gudfaren Don Vito Corleone som den ubestridte lederen for en av dem. Gjennom glimrende skuespill, dype karakterstudier, utsøkt foto og fantastisk filmmusikk skildrer Gudfaren både brutaliteten i gangstermiljøet og de sterke familiebåndene, samtidig som den gir en autentisk fremstilling av tidsepoken.  

Marlon Brando i rollen som Don Vito Corleone gjør amerikansk films kanskje mest minneverdige skuespillerprestasjon, som lever videre gjennom kjente sitater som «I’m gonna make him an offer he can’t refuse». Filmen vant i 1973 Oscar for beste film, beste mannlige hovedrolle og beste filmatisering.

 

Kjøp billett her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk