Helgas filmtips: PRIDE

Denne uken har byen vært farget av Trondheim Pride. Trondheim Pride er en årlig festival som har fokus på mangfold, likestilling og skeives rettigheter. Trondheim Pride-parade er Norges tredje største, og gikk gjennom byen tidligere i dag.

Vi er med og feirer kjærlighet og mangfold denne helgen, og vi gjør det slik vi kan best: gjennom fantastisk film. Helgas filmtips er dermed en pride-utgave, med noen favoritter fra årets Kosmorama, pride-kino og en av årets fineste filmer. Happy pride! <3

120 slag i minuttet

Det er tidlig 90-tall og AIDS har allerede tatt mange liv. De fryktløse aktivistene i Act Up-Paris jobber for respekt og verdighet for de som er smittet, og ikke minst for å få tilgang til medisinsk behandling. Allmøtene deres preges av opphetede diskusjoner men til tross for uenighet innad i gruppa er det likevel solidaritet, fellesskap og idealisme som er i fokus.

Love, Simon

Alle fortjener en skikkelig bra kjærlighetshistorie, men for Simon er det litt mer komplisert. Ingen vet at han er homofil, og han har heller ikke anelse om hvem det er han har blitt forelsket i på nettet – bare at det er noen som går på skolen hans. Å finne ut av dette viser seg å være både morsomt og skremmende samtidig som det vil forandre livet hans for alltid. Love, Simon er en varmhjertet og morsom vri på den klassiske coming-of-age-historien.

The Miseducation of Cameron Post

Trondheim kino inviterte i dag til pride-kino med en eksklusiv førpremiere på The Miseducation of Cameron Post. Filmen illustrerer den 16 år gamle Cameron Post’s opplevelse av sin egen homoseksualitet gjennom briller av synd, skam og avlat når hun blir sendt til en religiøs rehabiliteringsleir som skal ‘korrigere’ vrangforestillinger omkring eget kjønn. Mot sin hensikt blir leiren et møtested for likesinnede som både finner seg selv og hjelper hverandre gjennom prøvelsene med leirlederenes harde ‘dehomofiseringsmetoder’. The Miseducation of Cameron Post er en film om selvaksept og om å navigere i et samfunn hvor retten til kjærlighet allikevel ikke er helt likestilt for alle.

Filmen kommer ut på vanlig kino 19. oktober.

Call Me by Your Name

En ung gutt som bor sammen med familien sin i Nord-Italia, opplever at sterke følelser vekkes til live når en kjekk student fra USA leier et rom hos dem. I løpet av en varm, døsig sommer i 1983 full av musikk, mat og romantikk, nærmer de seg hverandre og deler opplevelser som vil forandre dem for alltid. «Call Me by Your Name» har gått sin seiersgang på festivaler verden over, og er en film det er umulig å ikke bli berørt av. Den har nå seilt opp til å bli en av de store Oscar-favorittene. Her hjemme vant den nylig publikumssprisen under Bergen Filmfestival.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk