Olavskino 2018

Ta tilflukt fra sommervarmen med kino! I samarbeid med Olavsfestdagene presenterer vi en uke med film som passer til årets tema på Olavsfestdagene: Kropp.  Hver dag i løpet av festivalen kan du klokken 17 se en film på Prinsen kino. Klokken 11 hver dag går også Trondheimsreisen. Her er årets program:

Trondheimsreisen

(Magnus Skatvold, 2018)
(Magnus Skatvold, 2018)

Trondheimsreisen er det umulig å ikke ha hørt om. Kosmoramas åpningsfilm i 2018 er det kritiker- og publikumsroste suksessfilmen om byen i vårt hjerte. Den vil gå hver eneste dag under olavsfestdagene klokken 11.00 på Prinsen kino.

Spotlight

Spotlight bilde
(Tom McCarthy, 2015)

Spotlight er basert på virkelige hendelser og handler om en gruppe journalister i The Boston Globe, som i 2002 avslørte at kirken hadde forsøkt å dekke over en rekke overgrep mot barn utført av prester. Den ble nominert til seks priser under den 88. Oscar-utdelingen og vant to for beste originalmanus og beste film

21 gram

(Alejandro González Inárritu, 2003)

Hvor mye veier en sjel? Hvor mye tynger det å overhodet være i live, når mennesker rundt oss dør? Hvor mye lettere blir vi – og vår eksistens – etter døden? «21 Gram er en hjerteskjærende, relevant og lysende spilt film om skyld og sorg, om den levende og den endelige (?) død.» (VG – terningkast 5)

Lady Bird

(Greta Gerwig, 2017)
(Greta Gerwig, 2017)

Kritikerrost dramakomedie nominert til fem Oscar for beste film, hovedrolle, birolle, manus og regi. Christine (Saoirse Ronan) lengter vekk fra det stillestående livet i Sacramento og forsøker å komme inn på college i New York. Hun er på kant med moren, som hun er mer lik enn hun ønsker å innrømme, og har omdøpt seg selv til Lady Bird for å skille seg ut. Veien mot å bli 18 år er fryktelig lang når man har et mye større vingespenn enn omgivelsene tillater.

Grace Jones: Bloodlight and Bami

(Sophie Fiennes, 2017) Svensk undertekst.
(Sophie Fiennes, 2017) Svensk undertekst.

Grace Jones er en av popkulturens største ikon. Hun slo gjennom på 1970-80-tallet med en særegen, androgyn stil, fantastiske antrekk, spektakulære sceneshow og ikke minst et unikt musikalsk uttrykk. Hennes offentlige image har alltid vært en nøye voktet konstruksjon. I Sophie Fiennes’ dokumentar får vi et blikk bak fasaden og kommer overraskende tett på. Regissøren har fulgt Jones i 10 år, og resultatet er en fascinerende film i en flue-på-veggen stil. Men hvem har egentlig kontroll over kameraet, regissøren eller divaen? Gjennom samtaler med familie, venner og kolleger avslører Jones en barndom preget av mishandling, og hvordan den har påvirket henne på veien til å bli en av vår tids største stjerner. NB: Regissør Sophie Finnes kommer til å være til stede under visningen.

Ex Machina

(Alex Garland, 2015)
(Alex Garland, 2015)

Med majestetisk natur mot et stilrent mekanisk forskningsanlegg har regissør Alex Garland funnet en nydelig kulissekontrast for sitt minimalistiske science fiction-drama. Ex Machina er en film som setter frykten for kunstig intelligens og redselen for at maskinene skal ta over opp mot det ansvaret mennesker har hvis vi lykkes med å skape en intelligens som er både selvstendig, selvbevisst og i stand til å føle. Og utfordringene som kan oppstå hvis mennesker utvikler følelser for maskinene. (Sigurd Vik, Filmpolitiet)

Human Flow

(Ai Weiwei, 2017) Engelsk undertekst.
(Ai Weiwei, 2017) Engelsk undertekst.

Den kinesiske samtidskunstneren Ai Weiwei gir i denne episke dokumentarfilmen visuelt uttrykk for den massive flyktningkrisen verden står overfor. Human Flow kombinerer Weiweis reise til 23 land med møter med mennesker som er på flukt eller bistår, og kraftfulle bilder som viser hvor omfattende krisen er. Human Flow deltok i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Venezia, hvor den ble belønnet med hele fire priser.

Winnerbäck - et slags liv — 4. august

(Øystein Karlsen, 2017)
(Øystein Karlsen, 2017)

Lars Winnerbäck har vært en av Sveriges største artister i 15 år. Samtidig er han en av dem man vet minst om. Nå feirer Winnerbäck 20 år som artist, selv om han knapt har rukket å fylle 40. Denne dokumentaren tar oss nærmere en noen gang, samtidig som den sammenfatter den musikalske, unike karrieren. Mest av alt gir den et innblikk i et ekstremt komplekst menneske, som med alle sine svakheter og karaktertrekk speiler følelsene til en hel generasjon.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk