Kosmoramafilmsommeren 2018

Rakk du ikke å se alle filmene under årets Kosmorama? Det er vel strengt tatt ikke så merkelig med tanke på at sammenlagt spilletid på filmene våre er omtrent det dobbelte av tiden festivalen er åpen. MEN FRYKT EI, en ny sjanse er her! I tillegg til Olavskino, er det jo flere av filmene som gikk under Kosmorama som ender opp på norske kinoer i løpet av sommeren. En av de har til og med premiere i dag! (15. juni)

Love, Simon: Premiere 15. juni

Foto/Copyright: Twentieth Century Fox
Foto/Copyright: Twentieth Century Fox

Denne viste vi bare én gang under festivalen, så den var ekstra vanskelig å få med seg. Love, Simon er i utgangspunktet en ganske typisk high school-film, bortsett fra at den handler om en gutt som er hemmelig homofil. Dette har vi selvfølgelig sett før, men ikke i en såpass «kommersiell» innpakning. Det er veldig forfriskende å se i mainstreamfilm med skikkelig budsjett, og for øvrig er det også veldig gøy å se Katherine Langford (Hannah fra 13 Reasons Why) på kino. Skader heller ikke at filmen er kjempefin!

A Ciambra: Premiere 6. juli

Foto/Copyright: Storytelling Media AS
Foto/Copyright: Storytelling Media AS

A Ciambra ble vist som en del av vårt New Directors-program. Etter å ha laget denne som en oppfølger til Middelhavet (2015) var det tydelig at dette er en regissør som vil noe. I Middelhavet satte han inn migranter til å spille migranter, og han har gått fram på samme måte med A Ciambra. Romfolk spiller romfolk, og resultatet er et usedvanlig realistisk innblikk i dette samfunnet utenfor samfunnet. Filmen ble også vist på filmfestivalen i Bergen, der den stakk av med den store prisen Cinema Extraordinaire.

Den store stygge reven: Premiere 3. august

Foto/Copyright: Storytelling Media AS
Foto/Copyright: Storytelling Media AS

Den store stygge reven var årets store førpremiere i Kosmokids. Nydelige akvarellmalerier er animert i denne vakre animasjonsfilmen, laget av samme film/tegnserieskaper som eminente Ernest og Celestine (2012). Den store stygge reven er nok enda mer myntet på de små enn Ernest og Celestine var, men litt barnslige voksne vil finne masse å le av her likevel.

Sjarmøren: 28. september

Foto/Copyright: Mer Film
Foto/Copyright: Mer Film

Dette blir veldig sensommer, men vi kunne ikke unnlate å nevne Sjarmøren, som vi viste under den internasjonale tittelen «The Charmer» i konkurranseprogrammet vårt, New Directors Award. Filmen nådde helt opp til bronsjemedalje for publikumsprisen på Kosmorama, og har vunnet et drøss med priser fra festivaler over hele verden. Må sees!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk