Edith Carlmar-prisen deles ut på kvinnedagen

I år skal Edith Carlmar-prisen deles ut på Kanonprisen i regi av Kosmorama. Prisen har tidligere blitt delt ut av Femmina internasjonale filmfestival.

Edith Carlmar-prisen har blitt delt ut siden 2010 til profesjonelle kvinnelige filmskapere i Norge som har vist integritet, uredd evne til nytenkning og vilje til å bryte grenser. Frem til i fjor ble prisen delt ut av Femmina internasjonale filmfestival på Verdal, men når Femmina nå er lagt ned, er Kosmorama en naturlig arvtaker siden vår festival alltid er i samme uke som 8. mars, den internasjonale kvinnedagen.

Carlmar var Norges første kvinnelige filmregissør. Hun er kjent for filmer som Fjols til fjells (1957), Aldri annet enn bråk (1954), Døden er et kjœrtegn (1949) og Ung flukt (1959).

Filmprisen bærer Edith Carlmars navn for å hedre arven etter henne.

Vinneren av Edith Carlmar-prisen får et stipend på 20.000 kroner og et  trofé. Tidligere vinnere av prisen er Žaklina Stojcevska, Margreth Olin, Maria Ekerhovd, Solveig Melkeraaen, Anne Sewitsky og Sara Johnsen.

Kosmorama er stolte over å få bære tradisjonen videre, og vi gleder oss til å dele ut prisen på selveste kvinnedagen!

 

Vi vil også benytte anledningen til å anbefale film av og med kule kvinnfolk:

Fredag kl. 11:45 og kl. 20:00 viser vi dokumentaren Grace Jones: Bloodlight and Bami og får besøk av regissør Sophie Fiennes! Billetter og mer informasjon om denne fantastiske dokumentaren, som gir et nært og autentisk innblikk i livet til en av vår tids største popikon, finner du her. Du kan også få med deg filmen og regissøren lørdag kl. 16:00.

Torsdag kl. 20:00 og lørdag kl. 12:00 viser vi nok en dokumentar, Chavela. Chavela Vargas var en høyt elsket meksikansk sanger, og blir sett på som en pinér for kvinnelige musikere og forkjemper for homofiles rettigheter. Les mer og finn billetter her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk