Christian Falch får NTNUs filmpris

Vinneren av NTNUs filmpris for 2018 er filmprodusent Christian Falch.

Prisen skal deles ut under Kosmorama lørdag 10. mars kl. 17 av instituttleder ved Institutt for kunst- og medievitenskap Jon Raundalen. Utdelingen vil skje i forbindelse med visning av Hatets vugge, som Falch har vært produsent for.

Christian Falch jobber nå i det trondheimsbaserte filmselskapet UpNorth. Han har tidligere vært med på produksjoner som Opprørske oldemødre og Blackhearts.

Dokumentarfilmen Hatets vugge får trøndersk premiere under Kosmorama fredag 9. mars. Filmen har blitt tatt ut til mer enn 30 internasjonale filmfestivaler. Håvard Bustnes, som har regissert Hatets vugge, vant den første NTNU filmpris i 2016.

Juryens begrunnelse

Dette skriver juryen i sin begrunnelse for å gi prisen til Christian Falch:

«Årets vinner har vært en sentral aktør i regionens filmmiljø i flere år og har etter hvert opparbeidet seg en betydelig anerkjennelse for sitt virke både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vinnerens spesialområde er som produsent, og han viser gjennom sitt arbeid viktigheten av denne funksjonen i filmproduksjon. Vinneren er svært hardtarbeidende og profesjonell og deler i tillegg sjenerøst sine erfaringer fra produsentområdet med andre i regionens filmmiljø, og fremstår gjennom dette som en mentor for mange.»

I juryen sitter Gunnar Kåre Hansen og Asbjørn Tiller fra NTNU, Eli Gjerde fra Midtnorsk Filmsenter, filmprodusent Yngve Sæther og direktør for Kosmorama Silje Engeness

Vi gratulerer!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk