2000 mennesker så Trondheimsreisen på premieredagen


Hele 2000 så Trondheimsreisen på premieredagen

23 av 25 ordinære visninger i løpet av uka er utsolgt.

Trondheimsreisen er Kosmorama 2018 sin offisielle åpningsfilm, og hadde premiere tirsdag. Filmen ble satt opp med hele ni visninger i løpet av dagen, hvorav syv var utsolgt før premieredagen. Til sammen var det tatt ut over 1900 billetter til visningene tirsdag.

I tillegg ble filmen vist til om lag 150 personer på egne visninger på eldrehjem. Dermed var det totalt om lag 2000 festivalgjengere som så Trondheimsreisenpå første dag.

– Overveldende

– Det har rett og slett vært helt overveldende, sier Dag Hoel om premieren og oppslutningen rundt Trondheimsreisen.

Hoel har produsert filmen i samproduksjon med Spætt film. Han og regissør Magnus Skatvold var til stede på flere av visningene av filmen tirsdag kveld.

Viktig lokal historie

Kosmoramas direktør, Silje Engeness, er også svært begeistret for at publikum i Trondheim har tatt filmen så godt i mot.

– Det er fantastisk å ha en film av dette kaliberet som åpning. Det gjør noe med hele stemningen på festivalen at vi får så flott start. Filmen dokumenterer en viktig lokal og nasjonal historie, og det er ekstra stas at filmen er laget av filmmiljøet i regionen, sier direktøren.

Festivalen varer til og med søndag. Trondheimsreisen er satt opp til 25 ordinære visninger i løpet av disse dagene. Allerede nå er 23 av disse utsolgte.

– Det er veldig stas med en slik pågang. Vi ser nå på mulighetene for å sette opp flere visninger slik at alle som vil kan få se filmen, sier Engeness.

Kosmorama jobber med å sette opp flere visninger. Dette vil i så fall bli varslet på vår Facebook-side og våre nettsider.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk