Rockabul og Q&A med regissør Travis Beard

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival har i år gleden av å vise Rockabul, en dokumentar fra rock- og metalmiljøet i Kabul, Afghanistan. Vi får i tillegg besøk av regissør Travis Beard, som skal delta på Q&A etter visning av filmen fredag 9. mars klokken 22:15. Her finner du billetter!

 

risikerer livet for rocken

Da Afghanistan var under styret av Taliban før 2001, var film, fotografier og andre visuelle representasjoner av det menneskelige bildet ulovliggjort. Det eneste musikalske som var lovlig, var bønnerop og opplesning av Koranen. Hvis noen skulle bli tatt med ulovlig materiale ville materialet bli ødelagt, og gjerningspersonen ville kunne bli straffet med piskeslag, eller bli steinet til døden. Før Talibans styre var ikke musikken forbudt, men ble sett på med ublide øyne av de religiøse lederne. Kjærlighetslåter og dansemusikk var ikke tillatt.

I Rockabul følger vi bandet District Unknown, Afghanistans først metal band, som setter seg selv og sine følgere i søkelyset for å utfordre konflikt med kultur! Vi ser hvordan de fem unge medlemmene i District Unknown håndterer utfordringen med identitet og frihet i et land hvor de kan risikere å bli henrettet for verdiene de kjemper for. Filmen belyser omveltninger som beveger seg gjennom nasjonen.

 

Regissør Travis Bear Gjester Kosmorama

Travis Beard, som er regissør av dokumentarfilmen Rockabul, kommer til Kosmorama for å delta på en Q&A i forbindelse med filmvisningen. Følg arrangementet på Facebook for å holde deg oppdatert på eventuelle endringer og nyheter.

Beard dro opprinnelig til Afghanistan for å jobbe frivillig som journalist og lære bort fotojournalistikk. Under sitt opphold snublet han over det kreative miljøet. Han bestemte seg for å lage denne dokumentaren da han møtte bandet District Unknown, som ønsket å bruke musikken som sitt våpen i kampen mot de erkekonservative kreftene rundt dem.

 trønderskbaserte SamproduseNTER

Med seg i Rockabul har Travis Beard norske Christian Falch og Torstein Parelius som medprodusenter. Christian Falch grunnla det norske produksjonsselskapet Gammaglimt AS i 2003, og jobber i nåværende tid med produksjon av dokumentarer for UpNorth Film. Falch har medvirket til filmer som Two Raging Grannies (2014), Blackhearts (2016) og Golden Dawn Girls (2017).

Torstein Parelius er produsent tilknyttet Gammaglimt og UpNorth Film. Han har sitt navn på filmer som Golden Dawn Girls (2017) og Blackhearts (2016).

Vi i Kosmorama er stolte over å presentere dokumentaren Rockabul, som gir unik innsikt i Afghanistans heavy metal-miljø, hvor musikk og utøvende kunstformer har vært en vanskelig og ulovlig plattform.

 

Bandet District Unknown.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk