Disse skal pitche sine prosjekter på Vårstigen

Fem spillefilm-prosjekter er valgt ut til å delta på pitchekonkurransen Vårstigen – kortere vei til lang film, som avholdes under Kosmorama torsdag 8. mars. Inntil to av disse prosjektene vil kunne motta 750 000 kroner i utviklingsmidler, samt oppfølging av en mentor og workshops knyttet til manus, budsjettarbeid og markedsføring.

Disse fem prosjektene er av juryen valgt ut til å pitche sine ideer:

Hadeland
Regi og manus: Ingrid Stenersen
Produsent: Stein Berge Svendsen og Nina Mino Thorud
Smallville Productions, Innlandet


Kur
ér
Regi: Christian Lo
Manus: Christian Lo og ikke bestemt partner
Produsent: Trine Aadalen Lo
Filmbin, Innlandet

Grimsby
Regi: Alexander Somma og Øystein Moe
Manus: Øystein Moe
Produsent: Line Klungseth Johansen
Helmet Films & Special Effects, Trøndelag

Ulv, ulv
Regi: Jon Vatne
Produsent og manus: Gudrun Austli
Revenka, Trøndelag

Føkkings polakk
Regi: Igor Devold
Manus: Gjermund Gisvold og Radoslaw Paczhoca
Produsenter: Line Klungseth Johansen og Håvard Wettland Gossé
Spætt Film, Trøndelag

 

Vårstigen – kortere vei til lang film er en konkurranse for å stimulere til produksjon av lang fiksjonsfilm i Trøndelag, Hedmark og Oppland – nedslagsfeltet til investeringsfondet Filminvest, som i år satser 2 millioner kroner på regionale spillefilmprosjekt.

For å være kvalifiserte må søkerne være team bestående av produsent, regissør og manusforfatter med begge kjønn representert. Produsent og regissør må være bosatt og virke i storregionen. Juryen består av skuespiller og regissør Cecilie Mosli, regissør Hallvard Bræin og produsent Maria Ekerhovd. De skal kåre inntil to regionale spillefilmprosjekt som vinner 750.000 kroner hver i utviklingsstøtte.

Vårstigen er et samarbeid mellom Filminvest, Østnorsk Filmsenter, Midtnorsk Filmsenter og Kosmorama.

Vinnerne vil bli annonsert under vorspielet før Kanonprisen 8. mars.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk