Helgas filmtips: Kulinarisk kino!

Denne uken har vi annonsert at vi skal ha kulinarisk kino med Credo under årets festival. Der vil vi vise dokumentaren Wasted! The Story of Food Waste, mens Credo disker opp med herlige smaksprøver som viser hvordan man kan utnytte mat bedre. Her kan du altså både lære om matsvinn og få prøvd spennende retter fra Credos nye kjøkken i Ladeveien 9. Mer informasjon og billetter ligger på Facebook-arrangementet.

Helgas filmtips vil derfor bestå av filmer vi i Kosmorama tidligere har vist på kulinarisk kino. Nyt!

 

In defense of food

I 2017 viste vi dokumentaren In Defense of Food (2015), som søker å svare på hva det vil si å være sunn. Vi følger journalisten Michael Pollons reise rundt i verden for å utforske matkultur, ernæringstips og sunn fornuft.

Se filmen på iTunes her.

 

Finding Gaston

I denne dokumentaren fra 2014 møter vi den visjonære kokken Gaston Acurio. Han har satt det peruanske kjøkkenet på kartet og etablert en rekke restauranter verden over. I filmen forteller Acurio om veien fra Lima, via læretid og jobber på Europas mest prestisjefylte kjøkken, til han vender hjem igjen. Gaston vokste opp i en privilegert familie i et land med store sosiale forskjeller. Faren ville at han skulle bli advokat, ja til og med president, men mon tro om ikke kokkekunsten har gitt et vel så godt resultat?

Se filmen på iTunes her.

Bottle Shock

Bottle Shock (2008) forteller historien om hvordan en liten vinprodusent fra California utkonkurrerte de verdenskjente franske vinene i en blindsmaking. Til denne visningen serverte vi tre forskjellige viner i samarbeid med VinPuls og sommelier Daniel Johanson hos Vinarius.

Se filmen på iTunes her.

 

Under Kirsebærtrærne

Under kirsebærtrærne (2015) handler om Sentaro, som jobber i en matbod. Hverdagens hans snus på hodet når 76 år gamle Tokue insisterer på å jobbe sammen med han. Sammen får de stor suksess med matboden, men begge bærer på en hemmelighet. Til denne filmvisningen fikk vi servert japansk 3- eller 5-retters av Jossa.

ANNONSE: Vi gjør oppmerksom på at kjøpslenkene er gjort i samarbeid med iTunes, og at Kosmorama mottar penger ved kjøp/leie av filmen.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk