Nå er Minimalen kortfilmfestival i gang

I dag åpner Minimalen kortfilmfestival dørene for publikum for å vise det beste av kortfilm fra hele verden. Festivalen varer til og med søndag 28. januar, og i løpet av disse dagene byr festivalen på et program som blant annet inneholder studentfilmer, europeiske prisvinnere og iranske filmer som tematiserer kjønn og identitet.

På programmet finner du også  Trondhjem 1908. Denne 10 minutter lange filmen er resultatet etter at en engelsk filmfotograf besøkte Trondheim i 1907. Filmfotografen festet et kamera fremst i en av de nylig installerte sporvognene, og trøndere fikk se filmen av turen gjennom byen sin i Kinografen ved Torget i 1908. Mer informasjon om filmvisningen, som innledes av NTNU-professor Bjørn Sørensen, finner du her!

Klipp fra trikketuren gjennom Trondheim i 1907 og 1908 er også å finne i Trondheimsreisen. Filmen, som er et historisk blikk på Trondheim og trøndere gjennom årene, har premiere på Kosmorama på åpningsdagen 6. mars. Billetter finner du her!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk