Kosmorama 2018 på Prinsen Kino og Trondheimsreisen

Her finner du billetter til Trondheimsreisen!

I 2018 fyller Trondheim Kino 100 år. Dette skal så klart feires under Kosmorama i mars. Derfor flytter vi festivalen fra Nova Kinosenter til Prinsen Kinosenter som en markering av jubileet. Prinsen kinosenter består av tidligere Verdensteateret og Filmteateret, som var blant de første kinoene som åpnet i Trondheim. Da Trondheim Kino ble etablert i 1918 var Prinsen kinosenter allerede i drift.

På Prinsen vil vi ta i bruk hele senteret, mens vi tidligere har hatt festival og ordinær kino side om side på Nova. Ved å legge festivalen til Prinsen ønsker vi å bidra til å fortelle historien om kinoens jubileum, og det gir andre muligheter i form av en større foaje og saler som er annerledes dimensjonert enn på Nova. Prinsen kino ligger også i en akse med flere kulturinstitusjoner i umiddelbar nærhet, noe som skaper nye og spennende muligheter for festival utenfor kinosalene.

Trondheim Kinos 100års-jubileum markeres også med en film som får premiere på Kosmorama: Trondheimsreisen, i regi av Magnus Skatvold. Filmen er produsert av Dag Hoel, i samproduksjon med Spætt Film, og er basert på arkivopptak fra Trondheim fra 1906 til 1980-tallet. Trondheimsreisen er rundt 70 minutter lang, med scener som forteller om byens og trondhjemmernes vandring gjennom tiden. Kjente og ukjente stemmer forteller om hvordan byen formet dem. Blant fortellerne er Odd Reitan, Anne B. Ragde, Liv Ullmann og Ulf Risnes. Filmmusikken er av Kristoffer Lo og er spilt inn av Trondheim Symfoniorkester.

Tirsdag 6. mars får filmen premiere på Kosmoramas offisielle åpningsdag.

Vi tror at Trondheimsreisen med tiden vil forlyste og forføre folk mange steder i verden, og vi gleder oss stort til å kunne presentere den aller først i byen som vi er så glade i, for trondheimsfolket. Historien om Trondheim er til sist historien om det menneskelige fellesskapet.

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk